Suriye'nin kuzeyinde operasyon: 30 hedef vuruldu, çok sayıda terörist etkisiz

Son dakika haberi: Suriye'nin kuzeyinde Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde hava harekatı düzenlendi. Operasyonda petrol kuyusu, depolama tesisi ve içinde sorumlu teröristlerin de olduğu 30 hedef imha edildi.

GİRİŞ 05.10.2023 23:52 GÜNCELLEME 06.10.2023 00:49
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu 30 hedefin imha edildiğini açıkladı.

MSB'den yapılan açıklamada, PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Suriye'nin kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda, Suriye kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki terörist hedeflerine 5 Ekim saat 23.00'te hava harekatları icra edildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hava harekatlarıyla bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekat sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."

"GÜÇLÜYÜZ, KARARLIYIZ, MUKTEDİRİZ!"

Bakanlıkta noperasyona ilişkin yapılan paylaşımda, "Güçlüyüz, kararlıyız, muktediriz!" denildi.

Öte yandan, Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan savaş uçakları görüntülendi. 

MİT'ten Suriye'de operasyon: PKK'nın saldırı birimi vurulduMİT'ten Suriye'de operasyon: PKK'nın saldırı birimi vuruldu

Eray Güçlüer: Asıl operasyon Suriye'ye yapılacakEray Güçlüer: Asıl operasyon Suriye'ye yapılacak

Haseke'de operasyon: YPG/PKK terör örgütü hedefleri vurulmaya başlandıHaseke'de operasyon: YPG/PKK terör örgütü hedefleri vurulmaya başlandı

KAYNAK: AA, HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 112
  • Asım’ın Nesli 6 ay önce Şikayet Et
    Yürüyün Aslan Mehmetçikler meydan sizindir evelAllah
    Cevapla
  • Dede 6 ay önce Şikayet Et
    10.000 tane hedef var 30 adet bir şey değil
    Cevapla
  • fahri 6 ay önce Şikayet Et
    abd petrol çalamıyacak onun için kaygılı
    Cevapla
  • selim ileri 6 ay önce Şikayet Et
    yalnızca teröristler değil onlara destek verenler de vurulmalıdır. ayrıca ülkemize yönelecek işgalciler de daha sınırdan geçmeden vurulmalıdır. yoksa 12 milyon işgalci yakında 20 milyona dayanır
    Cevapla
  • Hasan Dede 6 ay önce Şikayet Et
    ABD bizim ihamizi bile bile fusurdugunu söylüyor biz tepki olarak niye ABD f 16 sini dusurmuyoruz .ABD derhal oraları terketsin Ne olacaksa olsun ABD tarafını secsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir