Camide içki şişesiyle fotoğrafa 7 ay 15 gün hapis

Camide içki şişesiyle çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşan zanlı, 7 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırıldı; hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve kararla birlikte tahliyesine hükmedildi.

GİRİŞ 11.10.2023 14:52 GÜNCELLEME 11.10.2023 15:58
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Sosyal medyada, camide içki şişeli fotoğraf paylaşan S.Y.Ö.(19) 7 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırıldı. Duruşmada savunma yapan S.Y.Ö., "Bundan sonraki hayatımda bırakın bu tarz bir paylaşımı sosyal medyada yapmayı, normal hayatımda bile bu tarz bir paylaşımı sözel olarak yapmayacağımı, azınlıkta kalmış bile olsa herhangi bir kesimin dini değerlerini aşağılamayacağıma dair mahkemenize söz veriyorum. Herhangi bir kimsenin dini değerine aşağılamayacağıma dair sözümü yinelemek istiyorum" dedi.

Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Safa Yasin Ö. Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Camide içki içip rezil sözlerle paylaşan şahıs hakkında yeni gelişmeCamide içki içip rezil sözlerle paylaşan şahıs hakkında yeni gelişme

Camide içki içip paylaşan şahıs tutuklandı! Halasından açıklama: İslam zarar görmesinCamide içki içip paylaşan şahıs tutuklandı! Halasından açıklama: İslam zarar görmesin

“GERÇEKLEŞTİRDİĞİM EYLEM NEDENİYLE ÇOK FAZLA PİŞMANIM"

Duruşmada savunma yapan sanık Safa Yasin Ö., "Ben eylemin neticelerini öngöremedim. Buralara kadar geleceğini düşünmedim. Paylaşım yaptığım uygulama çok az sayıda Türk’ün yer aldığı, genellikler gayri Müslim ve sol kesimin ağırlıkta olduğu kullanıcıların bulunduğu yerdir. Bu paylaşımla halkı kim ve düşmanlığa tahrik etmek istemedim. Gerçekleştirdiğim eylem nedeniyle çok fazla pişmanım. Eylemim halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama sonucuna bir diyeceğim yoktur. Bundan dolayı çok pişmanım. Ailemde manevi olarak çok fazla yıpranmıştır. Bundan sonraki hayatımda bırakın bu tarz bir paylaşımı sosyal medyada yapmayı, normal hayatımda bile bu tarz bir paylaşımı sözel olarak yapmayacağımı, azınlıkta kalmış bile olsa herhangi bir kesimin dini değerlerini aşağılamayacağıma dair mahkemenize söz veriyorum. Herhangi bir kimsenin dini değerine aşağılamayacağıma dair sözümü yinelemek istiyorum" dedi.

Cumhuriyet savcısı sanığın cezalandırılmasını istedi. Kararını açıklayan mahkeme “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve kararla birlikte tahliyesine hükmedildi.

İDDİANAME

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli Safa Yasin Ö. hakkında "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 1 yıl 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • aciz 6 ay önce Şikayet Et
    Demek ki bazı beşeri kutsallar, ilahi kutsallardan çok daha önemli, bazı insanlar ve bazı kurumlar için.
    Cevapla
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    İşte bunlardan cesaret alıyorlar. Bu anayasa ve bu ceza kanunuyla bu iş ilerlemez ve bunlara da prim verir.
    Cevapla
  • selim 6 ay önce Şikayet Et
    bunu selbest bırakan her kim ise evinin yatak odasında bu şahıs içki şisesi ile poz verse ne yapardı yine selbestmi bırakırdı camii senin benim evimiz değil Allah cc evi .
    Cevapla
  • Ferdi 6 ay önce Şikayet Et
    namaza başlamak şartıyla özrünü kabul ederiz:)
    Cevapla
  • islam 6 ay önce Şikayet Et
    zalime merhamet mazluma ihanettir cehalet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...