TRT ortak yapımı 'İbi: Doğu Ekspresi'nin Gizemi' vizyonda! En çok izlenen film oldu

TRT Çocuk’un ilgiyle takip edilen çizgi dizisi “İbi”nin ilk sinema filmi olan TRT ortak yapımı “İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi”, vizyona girdiği ilk haftada rakiplerini geride bırakarak gişede en çok izlenen film oldu.

TRT ortak yapımı 'İbi: Doğu Ekspresi'nin Gizemi' vizyonda! En çok izlenen film oldu
TRT ortak yapımı 'İbi: Doğu Ekspresi'nin Gizemi' vizyonda! En çok izlenen film oldu
GİRİŞ 31.10.2023 12:38 GÜNCELLEME 31.10.2023 12:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bu yıl vizyona giren TRT ortak yapımı sekizinci animasyon film olan 'İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi', ilk haftasında 63 bin 606 kişiye ulaşarak gişede en çok izlenen film oldu.

Türkiye’de 75 şehirde 310 salonda vizyona giren film, önümüzdeki günlerde Almanya, Fransa, Hollanda, Azerbaycan başta olmak üzere 10 ülkede daha seyirciyle buluşacak. Film; İbi ve dostlarının Doğu Ekspresi’nin Kars’a ulaşmasını sağlamak için atıldıkları macera dolu serüveni konu alıyor.

BİRİNCİ OLDU

TRT Çocuk’un uzman psikologları, çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörlerinin katkılarıyla hazırlanan film, 20 Ekim’de vizyona girmişti. İddialı rakiplerini geride bırakarak birinci olan filmin yapımcılığını Özgür Karaca ve Özgün Karaca’nın birlikte üstlenirken, filmin yönetmen ve senarist koltuğunda ise Sinan Ölmez oturuyor. Filmin eğlenceli müziklerini Ali Bakan ve Bülent Güven birlikte hazırladı.

FİLMİN KONUSU

Ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte Doğu Ekspresi ile Kars’a seyahat eden İbi, kendisini beklenmedik bir maceranın içerisinde bulur. Yolculuk sırasında, Baldiyar masallarının yazıldığı yer olan Masalaltı’ndan gelen, daha adı bile konmamış olan gizemli bir masal kahramanının yapacağı kötülükleri engellemeye çalışan İbi, sevdiklerini korumak ve Doğu Ekspresi’nin Kars’a ulaşmasını sağlamak için türlü fedakarlıklar yapmak zorunda kalır.

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Gamze 5 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten şimdiye kadar kızımla izlediğimiz en berbat filmdi. O son karakterin görüntüsü hiç uygun değil. Kızım 5 yaşında ve filmde gözleri doldu ağlıcaktı nerdeyse.
    Cevapla
  • Zeynep 5 ay önce Şikayet Et
    Merhaba benim oglumda 4 yaşında oda gitmek istiyor uygun değilmi?
    Cevapla
  • Mine 6 ay önce Şikayet Et
    Elazığ da yok. Günlerdir bekledi cocuklarim fakat Elazığ da yok
    Cevapla
  • Harun 6 ay önce Şikayet Et
    kötülere kahraman denmez, son paragrafta, masal kahramanı yerine masal karakteri demeniz daha uygun olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti