Aydın'daki kaza sonrası CHP'li belediyeden asansör açıklaması

Aydın'n Efeler ilçesinde Efeler Belediyesi tarafından 2023 yılının 10 aylık döneminde 7 bin 887 asansörün kontrolü yapıldı. CHP'li belediye, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'ndaki asansörün 2 defa kontrol edildiğini belirtti.

Aydın'daki kaza sonrası CHP'li belediyeden asansör açıklaması
Aydın'daki kaza sonrası CHP'li belediyeden asansör açıklaması
GİRİŞ 26.10.2023 21:48 GÜNCELLEME 27.10.2023 00:11
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Aydın’ın merkez ilçesi Efeler’de 2020-23 yılları arasında Efeler Belediyesi tarafından ilçe genelindeki asansörlerin periyodik bakımlarının verileri paylaşıldı. Yapılan açıklamaya göre son 3 yılda 28 bin 999 asansörün kontrolü yapıldı.

Konu ile ilgili Efeler Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Belediyemiz sınırları içindeki asansörlerin periyodik kontrolleri diğer belediyelerde olduğu gibi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜRKAK (Türkiye Akreditasyon) tarafından yetkilendirilmiş A tipi muayene kuruluşu tarafından yapılmaktadır. Bu kontroller Belediyemiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜRKAK tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. Önceki dönemde denetimleri yapan TMMOB Makine Mühendisleri Odası ile belediyemizce yeni protokol ile anlaşılan denetim firması Akreditest arasında yetkinlik olarak hiçbir fark bulunmamaktadır. İkisi de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş A tipi muayene kuruluşudur. TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın denetim yaptığı 2017-2020 yılları arasında asansör sayısı 4 bin 500 civarında iken muayene sayıları 2017-2018 yılları arasında 945 kontrol, 2018-2019 yılları arasında bin 12 kontrol, 2019-2020 yılları arasında ise bin 25 kontrol yapılmıştır. Akreditest’in kontrol yaptığı 2020-2023 yılları arasında ise asansör sayısı 5 bin 500 civarına ulaşmıştır. Söz konusu şirketin muayene sayıları 2020 yılında Covid-19 tedbiri kapsamında dahi toplam kontrol sayısı 4 bin 211’i bulmuştur. Bu yılın ardından kontroller artış göstermiş ve 2021 yılında toplam 7 bin 959 kontrol, 2022 yılında 8 bin 942 kontrol, 2023 yılının 10 aylık döneminde 7 bin 887 kontrol yapılmıştır. Asansörler firma tarafından tekraren kontrol edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

"2 DEFA KONTROL EDİLMİŞTİR"

Ayrıca geçtiğimiz akşam Aydın'ın Efeler ilçesindeki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen asansör kazasının ardından yurdun asansörlerinin bakımlarına ilişkin yapılan açıklamanın devamında ise "Yukarıdaki verilerin gösterdiği üzere muayene sayıları çok düşük olduğu ve hiç kontrol yapılmayan asansörler olduğu için TMMOB Makine Mühendisleri Odası ile olan önceki protokol belediyemizce feshedilmiştir. Kontrol sayıları binli rakamlarda iken protokol imzalanan yeni denetim firması Akreditest ile bu rakam 6-7 katına çıkmıştır. Bununla birlikte Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’ndaki üzücü kazanın yaşandığı asansör, belediyemizce Akreditest firmasına 13 Temmuz 2023 ile 11 Eylül 2023 tarihlerinde 2 defa kontrol ettirilmiştir. Kontroller sonucunda hafif kusurlu (mavi etiket) olarak yurt idaresine ve bakım firmasına bildirilmiştir. Belediyemizin bu konunun üzerinde titizlikle durduğu, denetimlere ne denli önem verdiği verilerle ortadadır. Denetim firmasının ve belediyemizin yükümlülüğü yönetmelikler uyarınca burada sona ermektedir. Denetimlerle ilgili aksaklık söz konusu değildir. Yurt idaresinin anlaşmalı olduğu bakım firması ayrı bir şirket olup belediyemizle hiçbir bağı yoktur" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • T.C. 5 ay önce Şikayet Et
    İki defa kontrol edilmiş !!!!! . Bir de hiç kontrol edilmemiş olsaydı ne olurdu ?
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    işi ehline vermiyoruz...eşe,dosta,ahbaba,partililere,bizim uşaklara veriyoruz..sıkıntı burdan çıkıyor...maalesef hem dünyamızı hem ahiretimizi cayır cayır yakıyoruz vesselam..
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bizde herşey göstermelik. İçi boş. Sonuç herkes mağdur, zenginler daha zengin.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    chp adam olmazzzzzzzzz
    Cevapla
  • sems 6 ay önce Şikayet Et
    Asansörün bir lambası yanmıyor, havalandırması çalışmıyor, göstermelik bir telefon kondu bağlantısı yok. Bunları benim gördüğüm gibi denetime gelende görüyor. Liste geçen yılkı listenin biraz farkıyla neredeyse aynı. SONUÇ MAVİ ETİKET. Şimdi kime ne anlatalım. Bu kadar laçka bir düzen olur mu. OLUYORMUŞ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!