Bina yıkıldı, yandaki bina duvarsız kaldı

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkım sırasında, yan binanın 3. katının duvarı olmadığı ortaya çıktı. Durumu bilen daire sakinlerinin yıkım öncesinde tedbir amaçlı daireyi boşalttığı öğrenildi.

GİRİŞ 31.10.2023 10:27 GÜNCELLEME 31.10.2023 12:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yeşiltepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında dün öğle saatlerinde 5 katlı bir binanın yıkımı yapıldı. Yıkım sırasında bitişikte bulunan 3 katlı binanın 3. katının duvarının olmadığı ortaya çıktı. Binanın yapıldığı dönemde, müteahhittin duvar örmek yerine yan binanın duvarını sıvayarak kullandığı ileri sürüldü. Dairede oturanların da durumu bildiği ve yıkım öncesinde tedbir amacıyla daireyi boşalttıkları öğrenildi. 



"BURANIN DUVARLARI YOK" 

Duvarı olmayan binada alt katta yaşayan İsmail Demir, "Daha önce komşu boşaltmıştı dairesini. Zaten kendisi yaşlıydı. O daha önce söylüyordu, 'Bizim buranın duvarları yok' diye. Biz emin değildik, kendi duvarlarımız var mı, yok mu? Bizim duvarlar varmış. Şu anda İstanbul'daki kötü binalara bir an önce el atmaları lazım. Binalar gerçekten çok çürük" dedi.  



"MÜTEAHHİT KAÇMIŞ" 

Hamza Fazlıoğlu, "Mevcut olan iki katı yapmışlar. 3. katı zaten kaçak olduğu için müteahhit bırakmış, kaçmış. O dönemde 150 tane tuğladan kaçan, bu binayı nasıl yapmış" diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • erdi 5 ay önce Şikayet Et
    belediyelerimiz çalışıyor istanbulda otapark sorunu kalmadı helal olsun doğrucu belediyelerimize
    Cevapla
  • osman 5 ay önce Şikayet Et
    Musluklar kesilince partiye üye olmayan işe giremeyince cumhurbaşkanlığına bağlı köşk kasirlarda şoför ahçı garsonlar büyük şehir belediyesinde görünüp maaş alınca iyiydi demi siz kimin ne yaptığını ne biliyorsunuz boş boş amigoluk yapıyonuz
    Cevapla
  • kadir 5 ay önce Şikayet Et
    zeytinburnu veliefendi mahallesi 74/5 sokak no:5 bu binan da duvarları yok ben yan binada oturuyorum yan binada fısıl fısıl konuşulsa dahi bizim daire içinde net olarak duyuluyor adam duvar örmemiş nasıl orsunki 38 metrekare olan bir bina incecik kiriş ve kolonlar yapılmış bina 8 katlı yapılmış birde sağ ve sol binalar destek olmasa çökecek ve 8 dairede dolu düşünün belediye burayı
    Cevapla
  • He Yaaa 5 ay önce Şikayet Et
    Haram, zehir, zıkkım olsun öyle mütahitlere...
    Cevapla
  • Derzeit 5 ay önce Şikayet Et
    Maalesef Türkiye'de çoğu binalar bu durumda,bizim binanın yanındaki bina bile kendi duvarını ormeyip bizim duvarı kullanıyor...oturum izni verilmeden bunların denetlenmesi lazım ki her şey düzgün olsun...
    Cevapla
  • demir 5 ay önce Şikayet Et
    Daireler küçük yerden kazanmak için duvar örülmemiş olabilir.
    Cevapla
  • ertugrul 5 ay önce Şikayet Et
    en fazla 15cm dir be abi, bu kadar mı küçük. ayriyeten eski daireler hep büyük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler