2 tıp öğrencisi, KPSS puanlarıyla hastaneye temizlik personeli olarak atandı

Diyarbakır'da yaşayan iki genç önceki yıl hazırlandıkları YKS ve KPSS'de sağladıkları başarı ile hem Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesini kazandı hem de fakülte hastanesinde temizlik personeli oldu.

GİRİŞ 31.10.2023 19:56 GÜNCELLEME 31.10.2023 20:06
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da yaşayan iki genç önceki yıl hazırlandıkları Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve KPSS'de sağladıkları başarı ile hem Dicle Üniversitesi () Tıp Fakültesini kazandı hem de fakülte hastanesinde temizlik personeli olarak görevlendirildi.

Liseden mezun olan Diyarbakırlı gençler Ahmet Selçuk Maral (21) ve Mehmet Caner Bahçivancı (21) YKS'ye hazırlanmak için bir dershaneye kayıt yaptırdı.

Kayıt yaptırdıkları dershanede yolları kesişen ve arkadaş olan iki genç, üniversiteyi kazandıklarında okurken aynı zamanda çalışıp masraflarını karşılamak için aynı yıl KPSS'ye de hazırlandı.

KPSS'DEN BİRİ 85, DİĞERİ 83 PUAN ALDI

Gençler girdikleri YKS'de DÜ Tıp Fakültesini kazandı. KPSS'de ise Maral 85, Bahçivancı 83 puan aldı.

Gençler bu puanla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin destek personeli alımına başvurdu.

İki genç, iki yıldır tıp eğitimi gördükleri fakültenin hastanesinde haziran ayından bu yana da temizlik personeli olarak görev yapıyor.

"HEM ÇALIŞIYORUM HEM OKUYORUM"

DÜ Tıp Fakültesi 2. sınıfta okuyan gençlerden Ahmet Selçuk Maral, AA muhabirine, YKS'ye hazırlanırken, okurken ailesine yük olmamak için aynı zamanda KPSS'ye de hazırlandığını söyledi.

Sınavlarda elde ettiği başarı ile hem tıp eğitimi gördüğünü hem de aynı fakültenin hastanesinde iş bulduğunu ifade eden Maral, "Dicle Üniversitesi alım yaptı ve başvurdum. Buraya temizlik personeli olarak atandım. Hem tıp öğrencisi hem de hastanenin temizlik görevlisi olduğum için mutluyum. Hem çalışıyorum hem okuyorum. Aileme yük olmuyorum. Yarın okulumu bitirdiğimde burada doktor olarak başlayacağım. Mesai arkadaşlarımızla da ağabey kardeş gibiyiz, bizi çok seviyorlar." dedi.

"AİLEMİZ, ÇEVREMİZ BİZİMLE GURUR DUYUYOR"

Mehmet Caner Bahçivancı da eğitim görürken beyaz önlük giyindiklerini, ders dışında hastanede temizlik yaparken de önlük değiştirdiklerini belirterek, bundan da gurur duyduklarını söyledi.

Hem okumanın hem de çalışmanın güzel bir duygu olduğunu ifade eden Bahçivancı, "Ailemiz, çevremiz bu konuda bizimle gurur duyuyor. Yaşadığımız mutluluk kelimelere sığmıyor. Hem kütüphanede çalışıp, aynı kütüphaneyi bizim temizlememiz... Çantamıza sığdırdığımız önlükler hem derslerimizi hem de mesaimizi sağlıyor. Aynı zamanda hastanemizi erken dönemde tanımış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

"ARKADAŞLARIMIZI TAKDİR VE TEBRİK EDİYORUZ"

DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Eşref Araç ise öğrencilerin sabah derslere girdiğini, ders sonrası da hastanede temizlik personeli olarak çalıştığını belirtti.

Öğrenci ve idari personel olan gençlerin ileride meslektaşları olacağını dile getiren Araç, "Derste hocalarıyım, hastanede idari amirleriyim. Tıp fakültesinde okuyabilmek ve ileride doktor olmak için ailelerine katkı sunabilme açısından işlerini yapmaları hakikatten gurur verici. Arkadaşlarımızı takdir ve tebrik ediyoruz. Ahmet ve Mehmet Caner hem fakültede derslerinde başarılı olan iki öğrencimiz hem de hastanemizin temizliğini emanet ettiğimiz arkadaşlarımız." diye konuştu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • Elvan yılmaz 5 ay önce Şikayet Et
    Pirlanta gibi çocuklar Allah kaza bela göstermesin MAŞALLAH deyin
    Cevapla
  • songul 5 ay önce Şikayet Et
    bende bu doktor teyzesiyim
    Cevapla
  • Malum karınca 5 ay önce Şikayet Et
    İzmir'e gelmeye devam etmişler,yine böyle bir tatil zamanı baba ve çocuklar bahçede çapa ot temizliği,budama gibi işlerle uğraşırken bizim müslim komşu bahçesine çıkmış bakmışki komşusu çocuklarıyla bahçede çalışıyor, hoş beşten sonra müslim komşu ; yav komşu dikkat ettim çocuklar doktor oldu halen bahçede çalıştırıyorsun,bırakta çocuklar tatilin keyfini çıkarsın demiş,komşusu şöyle -
    Cevapla
  • Malum karınca 5 ay önce Şikayet Et
    Hımmmm,eski bir yaşanmış hikaye vardır,İzmir de olmuş bir vatandaşımızın gayrimüslim bir komşusu varmış,bu komşunun iki oğlu varmış,bu gençler tıp ı kazanmış ve okumak için İstanbul'a gitmişler,yaz tatillerinde İzmir'e ailelerinin yanına gelirlermiş,geldiklerinde ise babaları evin bahçesinde çocuklarla bahçe işleri yaparak vakit geçirirlermiş,neyse çocuklar doktor olmuş tayin falan ama -
    Cevapla
  • Tarihçi 5 ay önce Şikayet Et
    Esra erolların ,Müge anlıların maaşlarının ayda 4,5 trilyonu geçtiği bir ülkede , doktor adayı kardeşlerimiz çalışıp okumak zorunda öyle mi ! Vay beya , ilerde doktor oldukları zaman dahi emekli oluncaya kadar geçen sürelerde , bu medyatik bomboş , cahil insanların 1 ayda aldığı maaşların , 15 , 20 sene çalışsalar bile yanından geçemeyecekler , trt de tarihi dizilerde , diğer kanallarda
    Cevapla
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Çok haklısınız kardeşim.hem sevindim ,hem üzüldüm.bu çocuklar o yorgunlukları ile nasıl derslerine çalışacaklar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!