Asansör kazasından sonra KYK yurtlarında yeni dönem

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: (KYK yurdundaki asansör kazası) Tesislerimizdeki asansörlerimize karekod koyacağız. Herkes karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini görebilecek.

GİRİŞ 03.11.2023 10:56 GÜNCELLEME 03.11.2023 12:25
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan ortak çalışmayla Bakanlığa bağlı tesislerdeki asansörlere karekod konulacağını belirterek, "Dileyen herkes o karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini ve takvimini görebilecek." dedi.

Bak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı.

ZEREN ERTAŞ'IN ÖLÜMÜ

Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda üzücü bir hadise sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş’a Allah’tan rahmet dileyen Bak, "Acımız büyük. Zeren, hepimizin evladıydı. Bu kayıptan duyduğum derin kederi öncelikle ifade etmek isterim." dedi.

Bakanlığa bağlı tüm tesislerde olduğu gibi 830 yurtta da periyodik asansör bakım ve denetimlerinin gerçekleştirildiğini belirten Bak, "Öncelikle bakımların yapılmadığı, ihmal edildiği bilgisinin asılsız olduğunu buradan ifade etmek isterim. Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdumuzun yıllık asansör bakımı, 13 Temmuz 2023’te yapılmıştır. Diğer bütün tesislerimizde olduğu gibi yine Aydın özelinde de her ay periyodik bakımların yapılmasına devam edilmiştir. Asansörün son bakım tarihi ise 16 Ekim 2023’tür. Bütün belgeler, evrak elimizde mevcut." bilgisini verdi.

Olayın artık adli makamlarda olduğunu, sorumluların muhakkak en ağır şekilde cezalandırılacağını vurgulayan Bak, "Bu olay, üzerinden siyasi rant devşirilecek, suistimal edilecek bir olay değildir. Sizlerden ricam kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle, sosyal medyada provokasyon amaçlı paylaşımlarla bu meselenin suistimal edilmesine izin vermemenizdir. Acı, hepimizin acısıdır. Evlat, hepimizin evladıdır. Suistimal edilecek bir konu kesinlikle değildir. Herkesi bu sorumluluk duygusuyla hareket etmeye davet ediyorum." diye konuştu.

Zeren Ertaş'ın ailesini ziyaret ettiklerini dile getiren Bak, ailenin "bu olayın provoke edilmemesi yönünde" beyanının bulunduğuna dikkati çekti.

Bakan Bak, şunları söyledi:

"Zeren kızımızın babası Akın Bey’in sözlerini ve ricasını ayniyle paylaşmak istiyorum: 'Devletimiz merhametli yüzünü gösterdi, şimdi adaletli yüzünü göstermesini bekliyoruz. Yurtlardaki kardeşlerime abileri olarak sesleniyorum, kötü insanların emellerine alet olmasınlar.'

Sorumlular, adalet önünde mutlaka hesap verecektir. Böyle bir acıyı kimsenin kötü emellerine alet etmesine izin vermeyeceğiz. Karanlık tuzaklarına öğrencilerimizi çekmeye çalışanlar da asla muvaffak olamayacaklar. 22 senedir bu ülkenin gençlerine daha adil, daha özgür, daha konforlu, daha sosyal, daha eşit şartlar sunmak için çalışıyoruz. Gençlerimizin sahip olduğu imkanları çoğaltmaya, onlara yeni fırsat kapıları açmaya gayret ediyoruz. Her sene bir öncekinden daha iyi koşullar hazırlamak için çaba sarf ediyoruz. Biz, provokatörlerin gençlerimizle aramıza girmesine izin vermeden gençler için çalışmaya devam edeceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla yaptığımız ortak bir çalışma ile tesislerimizdeki asansörlerimize bir karekod koyacağız. Dileyen herkes o karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini ve takvimini görebilecek."

Asansör faciasında yeni gelişme: Firma yetkilisi gözaltındaAsansör faciasında yeni gelişme: Firma yetkilisi gözaltında

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    Denedim şart. Bakım yapıldığını denetleyen yok. Bakim için gelenleri denetleten sorumlu teknik eleman olması lazım.
    Cevapla
  • mete 5 ay önce Şikayet Et
    genel olarak sorunların büyük çoğunlığu memur zihniyeti. bir memur oldunmu tamam oh herşey bitti. özel sektör zihniyeti olmalı. iş garantisi diye bir şey var bu nedir yaa. sendika devlet çslışanı için var. özel sektörde sendika dan ses yok. iş garantisi yok. memur oldun yaaat.
    Cevapla
  • fedakar 5 ay önce Şikayet Et
    Burada yurdun bir kabahati var mı var. Çünkü Bende bir kurumda çalışmaktayım nedenine gelince Kurumlarımızda keşif eksikliği ve Rapor hazırlama sorgulama ve takip etme eksikliği üst safhadadır. Hiç bir amirin günlük rapor isteme alışkanlığı yok o yüzden işler takip edilemiyor. İşler oldu mu oldu bitti mi bitti deyip. Söz alışkanlığıyla yürütüyorlar.İş emri yazılı raporla daha iyiye gdr
    Cevapla
  • pendiksss 5 ay önce Şikayet Et
    artık bu tip haberlerde yorum yapmak bile insanı yoruyor illa bir şeylerin olması için birilerinin canı yanması mı gerekiyor insanlara ve öğrencilere verilen değer ve kurumlardaki boş vermişligin sonuçları
    Cevapla
  • ihtiyar 5 ay önce Şikayet Et
    Yaşanan olaya bakın kabahat devlete ihale edilmiş, biz asansörün durumunu sorgulatsak ne olacak nasıl ki 13 yazan asansöre 15 kişi binmişse yine umursamadan binecekler. iş dönüp dolaşıp milletin aymazlığına gidiyor ama herkes kendi kabahatini başkasına yüklemeye meraklı.
    Cevapla
  • Hamza Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Her asansörde bu sensör yok. Ayrıca Taşıma limitinin biraz üstünde alarm vererek asansör yine çalışıyor.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Asansör işini bilen bilmeyen herkes konuşuyor. 13 kişilik yazan asansöre 15 kişi binerse, asansördeki aşırı yük sensörü öter ve asansör çalışmaz, aşağı kaymaz, böyle bir durum yaşanmışsa asansörde bir kusur var demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor