Esenler'de anlamlı etkinlik... Gelirleri Filistin'e bağışlanacak

Esenler Belediyesi, İsrail’in Filistin’e saldırılarına tepki göstermek için “Filistin İçin Tek Yürek” programı düzenledi.

GİRİŞ 19.11.2023 09:33 GÜNCELLEME 19.11.2023 13:54

Programın sonunda sahne alan sanatçıların albümleri ise açık arttırmayla satışa çıkarılırken, elde edilen gelirlerin Filistin’e bağışlanacağı öğrenildi.

Esenler Belediyesi, Müzik ve Sinema Yapımcıları Sanatçıları Dağıtımcıları Derneği (MÜYADER) ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından “Filistin İçin Tek Yürek” adlı özel program düzenlendi. Yaklaşık 43 gündür devam eden İsrail’in Filistin’e saldırılarına tepki göstermek için düzenlenen program, saat 18.30’da Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Programda Filistin ile ilgili video gösterimi ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Grup Yürüyüş, Grup Sancaktar, Grup Genç, Dursun Ali Erzincanlı, Mustafa Demirci, Abdülbaki Kömür, Ahmet Mercan, Ali Oktay, Ahmet Turan Öztürk, Erol Çam, Taner Yüncüoğlu, Yusuf Goncagül ve Ömer Çelik sahne aldı. Filistin için yazılmış ezgi ve şiirlerin okunduğu programın sonunda sahne alan sanatçıların albümleri ise açık arttırmayla satışa çıkarıldı. Programdan elde edilen gelirlerin Filistinli insanlara bağışlanacağı öğrenildi. Programa Esenlerli vatandaşların ilgisi ise yoğun oldu.

“HERKESİN ŞAHİT OLDUĞU, GÖZ ÖNÜNDE CEREYAN EDEN BİR SOYKIRIMA BİZLER DE ŞAHİDİZ”

Programda konuşan Müzisyen Abdulbaki Kömür, “Herkesin şahit olduğu, göz önünde cereyan eden bir soykırıma bizler de şahidiz. İslami hatta insani duyarlılığı olan sanatçılar olarak duyarsız kalmayalım, üç maymunu oynamayalım diye arkadaşlarla bir araya geldik. Sağ olsun Belediyemiz salon tahsis etti. İHH destek verdi. Biz de MÜYADER olarak böyle bir organizasyon yapmayı düşündük. Oradaki insanlar hayatlarını kaybederken, kanları ziyan olurken, çocuklar öldürülürken böyle bir program yapmamız ne kadar sadra şifa bilmiyorum ama en azından sessiz kalmadığımızı ilan etmek için böyle bir program tertip ettik. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. İştirak eden sanatçı arkadaşların imzalı albümleri var. O albümleri paket halinde açık artırmaya çıkaracağız. Bedeli de bağışlamayı düşünüyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti