Karadeniz’de bir gemiyle irtibat kesilmişti! Valilikten açıklama geldi!

Karadeniz’de fırtınalı hava etkisini sürdürüyor. Zonguldak’ta fırtına nedeniyle sığındığı limandan ayrılan Kafkametler isimli gemiyle irtibat kesildi.

GİRİŞ 19.11.2023 21:44 GÜNCELLEME 19.11.2023 21:44
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Zonguldak’ta fırtına nedeniyle sığındığı limandan çıktıktan sonra irtibat kesilen gemiyle iletişim kurulmaya çalışılıyor.

Alınan bilgiye göre, Rusya’dan İzmir Aliağa Limanı’na yük taşıyan Türk bayraklı gemi, Karadeniz bölgesinde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı’na sığındı.

Burada barınamayınca tekrar hareket eden gemiyle irtibat, iç limandan çıktıktan kısa süre sonra kesildi.

Liman yetkililerinin, “Kafkametler” isimli 12 Türk personeli bulunan gemiyle yeniden iletişim kurma çalışmaları sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Zonguldak Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, deniz ve hava şartlarının müdahale imkanı sağlaması durumunda 12 kişilik gemi mürettebatını arama ve kurtarma çalışmalarına ivedilikle başlanacağı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Bugün saat 10.30 sıralarında İzmir Aliağa Limanı'na varmak üzere Karadeniz Ereğli Limanı'ndan hareket eden Türk bayraklı Kafkametler isimli yük gemisiyle iç limandan dış limana çıkış esnasında iletişim kesintisi yaşanmıştır. Olumsuz hava koşulları nedeniyle havadan ve denizden yaklaşma imkanı bulunmadığından bölgede bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına bağlı unsurlarca başlatılan izleme çalışmaları devam etmektedir.

'12 KİŞİLİK GEMİ MÜRETTABATINI ARAMA VE KURTMA ÇALIŞMALARI İVEDİLİKLE BAŞLATILACAKTIR'

Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye Kocaeli ilimizden polis dalgıç ekibi sevk edilmiş, AFAD arama kurtarma ekiplerimiz de göreve hazır halde bekletilmektedir. Deniz ve hava şartlarının müdahale imkanı vermesiyle birlikte 12 kişilik gemi mürettebatını arama ve kurtarma çalışmaları ivedilikle başlatılacaktır."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Reis 5 ay önce Şikayet Et
    Gemi limanda barınamamış yazıyo.yani limana girememiş demek
    Cevapla
  • iha 5 ay önce Şikayet Et
    İnsanların içi boşaltılmış ,duygu ,his,hassasiyet ne desek boş .Empati desen hiç yok.Allah yardımcıları olsun
    Cevapla
  • Deniz 5 ay önce Şikayet Et
    Peki olumsuz hava şartları varda, niye limandan çıkışına müsaade ediliyor. Dinlememekte ısrar ederlerse, sahil güvenlik müdahale edebilirdi. Yasaları pek bilmiyorum, ama gemide 12 can var ve bunların aileleri var.
    Cevapla
  • gercek ogretmen 5 ay önce Şikayet Et
    bence de bu kisi ogretmenlere tepki cekmeye calismis. bende cimerden sikayet yazacam. eger ogretmen degilse gereken ceza alinir. daha önceden faceden buna benzer sikayetim olumlu sonuclandi. 6 ay bekledik ama olsun . deger. ogretmenlik kutsaldir.
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Liman gemiyi almamıştır net
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!