Türk Tabipler Birliği davasında karar!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin görevden alınması talebiyle açılan davada karar çıktı. TTB Merkez Konseyi, mahkeme kararıyla görevden alındı.

Türk Tabipler Birliği davasında karar!
Türk Tabipler Birliği davasında karar!
GİRİŞ 30.11.2023 19:32 GÜNCELLEME 30.11.2023 20:28
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

 Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin görevden alınması talebiyle açılan davada karar çıktı.

Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın 7'nci duruşmasında Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi, mahkeme kararıyla görevden alındı.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik ifadeleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında "terör propagandası yapmak" suçundan 27 Ekim 2022 tarihinde tutuklandı. 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle açılan dava, Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "yetkisizlik" kararı verilerek İstanbul'a gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ayrıca TTB Merkez Konseyi ve Fincancı'nın kuruluş amaçlarına aykırı faaliyette bulundukları gerekçesiyle görevlerine son verilmesi ve yerlerine yenilerinin seçilmesi talebiyle davaname hazırlayarak, Ankara 31'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderdi.

Ankara 31'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında görevden alınmaları istenen TTB Merkez Konseyinin üyeleri ile avukatları katıldı.

Hakim, bu duruşmada dosyanın karara bağlanacağını söylemesi üzerine avukatlara söz verdi. Avukatlar, başsavcılığın TTB Merkez Konseyinin görevden alınması talebinin reddedilmesini istedi.

Kararını açıklayan hakim, TTB Merkez Konseyi yönetiminin düşürülmesine hükmetti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 217
  • nail 4 ay önce Şikayet Et
    MEVLAm HAİNLERİN BELASINI VERSİN.MEMLEKETTE NE KADAR KANI BOZUK VAR NE TÜRKÜ GAVURLAR birliği adı.
    Cevapla
  • fethiyeli 4 ay önce Şikayet Et
    Size kasemle temin ederimki bu yahudi uşakları amerikada, avrupada olsa bir gün yaşatmazlar. Bu kadarda teröriste demokrasi olmaz,bazıları mecliste bazıları chp de,bazılarıda dağda. Yeter bu alçaklık.Devlet milletini ülkesini korumak için parazitlerin gereğini yapmalı.Gavurlar hamasa desdek olanın boğazını sıkıyor, bari bizde sıkalım.
    Cevapla
  • HELVACI 4 ay önce Şikayet Et
    en az 30 sene önce olması gereken yeni yapılıyor, bu anlamda yazık. geç kalınmış bir karar.
    Cevapla
  • Ülkeci 4 ay önce Şikayet Et
    Şer odaklarının toplandığı bir çatıdır. Kamufle olmak için uydurdukları bir oluşumdur. Derhal kapatılıp dağıtılmalıdır. Daha sonra nerede tekrar buluşuyorlar ona dikkat edilip yine dağıtılmalıdır. Vatan hainlerine asla geçit verilmemelidir.
    Cevapla
  • mevzu 4 ay önce Şikayet Et
    tipinde hayır yokki memlekete hayrı olsun tabibler birligi ne işe yarıyor ? hiç anlamış degilim ve bunun gibi bir cok dernek kapatılmalı huzulu masraf gider ve gereksiz yapılanmalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail polisi, Türk vatandaşını şehit etti
Yerli otomobili Togg zırhlandı