Fon vurgunu davasında mahkemeden Semih Kaya kararı!

Fon vurgunu davasında mahkeme, bankacı Seçil Erzan'ın, "3 milyon dolar aldım. 5.7 milyon dolar ödedim. Beni tehdit edip zorla para aldı." dediği Semih Kaya ve menajeri hakkında ocak ayındaki duruşma için zorla getirme kararı verdi.

GİRİŞ 01.12.2023 10:58 GÜNCELLEME 01.12.2023 11:16
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Özel bir bankanın şube müdürü Seçil Erzan'ın aralarında eski futbolcular Emre Belözoğlu, Arda Turan, Selçuk İnan ve Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera'nın da olduğu ünlü isimleri 1 milyar 260 bin lira dolandırmasıyla ilgili davada önemli bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı.

"Özel belgede sahtecilik" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 226 yıl hapis cezası istenen Erzan'ın dolandırmaya çalıştığı ancak dolandıramadığı, üstüne üstlük bir de fazladan para verdiği ender isimlerden bir tanesi eski Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya ve menajeri Fırat Özdemir'di.

Büyük vurgunda yeni detaylar: Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktıBüyük vurgunda yeni detaylar: Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı

YAKAMI KURTARAMADIM

Erzan ifadesinde, 3 milyon 200 bin dolar aldığı Semih Kaya'ya 5 milyon 700 dolar ödediğini anlatarak, "Semih Kaya'dan yakamı kurtaramadım; ona ödediğim fazla parayı Arda Turan ve Emre Belözoğlu'ndan aldım. Semih Kaya bana zorla para satmıştır" diyerek Semih Kaya ve menajeri Fırat Özdemir'in kendisini tehdit ettiğini söyledi.

ALDIĞI PARALARLA VİLLA VE ARABA ALDI

Erzan, Semih Kaya için ayrıca "Ana paraya ilişkin hiçbir alacağı kalmamış olmasına rağmen defalarca evime gelerek, beni tehdit ederek zorla para almıştır. Semih Kaya, benden aldığı paralar ile Hybrid yüksek fiyatlı Mercedes bir araç da satın aldı. Ayrıca benden aldığı faizle Bodrum'da bir villa satın aldı. Ben günlerce menajeri Fırat Özdemir'in Etiler'de bulunan ofisine 2022 Aralık ayından sonra 2-3 günde bir gidip saatlerce yalvarıp ağlıyordum. Artık yakamı kurtarmak istiyordum ancak hiçbir şekilde beni dinlemediler" ifadelerini de kullanmıştı.

Arda Turan sessizliğini bozdu! Parayı nerede teslim etti?Arda Turan sessizliğini bozdu! Parayı nerede teslim etti?

SEMİH KAYA VE MENAJERİ 'TANIK' OLARAK DİNLENECEK

Erzan'ın da arasında bulunduğu 4'ü tutuklu 7 sanığın yargılandığı İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi, Semih Kaya, menajeri Fırat Özdemir ve teknik direktör Fatih Terim'in bir dönem yardımcılığını yapan Müfit Erkasap'ın eşi Nur Erkasap'ın da arasında olduğu 12 kişinin 'tanık' sıfatıyla ifadelerinin alınması için, ocak ayında yapılacak olan davanın ikinci duruşmasına zorla getirme kararı çıkardı.

TEFECİLİKLE SUÇLANIYORLAR

Aralarında Semih Kaya ve menajeri Fırat Özdemir'in de olduğu 11 "şüpheli" hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca halihazırda tefecilik suçundan soruşturma yürütülüyor.

ERZAN'DAN "CEP TELEFONUMU BİLİRKİŞİ İNCELESİN" TALEBİ

Seçil Erzan'ın 20 Kasım'daki duruşmada mahkemeye avukatı aracılığıyla, adli emanette tutulan ve arkasında çatlaklar bulunan bir adet cep telefonun bilirkişiye verilmesini, suç delillerinin tespiti amacıyla rapor aldırılması talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Mahkeme de talep doğrultusunda Seçil Erzan'dan telefona ilişkin tüm şifreleri mahkemeye sunmasını istedi.

KAYNAK: SABAH
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 31
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Bu futbolculara bu kadar çok para vermek yanlış, Halk bu paray rüyasında göremez. Amatör olması çok daha iyi, memur gibi maaşları olucak. Hakemler de öyle. O zaman bu işi spor aşkı olan kişiler zevkle yapar.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 5 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar komplo meraklısıyız yaaa. İsrail’in 13ncü kayıp kavmi Yemen’in TERİM kasabasına gitmiş miş dee, o nedenle Fatih Terim ülkemizde el üzerinde tutulup, dedesi İzmirli İbrani olan futbol federasyonu başkanı tarafından 200 küsur milyar maaşa bağlanmışş. Ve bu mahkemeleri tribünde seyredecekmiş!! Ne boşboğaz dedikodularımız var yaaa!!!???
    Cevapla
  • Ali Cumhur 5 ay önce Şikayet Et
    İşte bunlar SEÇKİN ve Yüksek, ( belki de çok alçak) stsndartlı TÜRK İnsanını TEMsil diyor. T:C.nin İFTİHARLA yetiştirdiği insan tipi. Emin ! Müessese Banka'cıya ne demeli. Öldürülen Kadınlar da hep bu seriden ....
    Cevapla
  • Çizgili Pijama 5 ay önce Şikayet Et
    polise gitseydin
    Cevapla
  • Hakan Günver 5 ay önce Şikayet Et
    Bütün sistem bu Semih Kaya'nın fazla para almasıyla çöktü zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ödülü elinden alınan milli sporcuya devlet nişanı verildi
Endemik hayvan kaçakçılığı yapan Amerikalı profesöre İstanbul Havalimanı'nda gözaltı