DMM, "Suriyeliler Türkiye'de kalsın genelgesi" yayımladığı iddiasını yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin üçüncü ülkelere çıkmasını kısıtlayan genelge yayımlandığına" ilişkin iddiayı yalanladı.

DMM, "Suriyeliler Türkiye'de kalsın genelgesi" yayımladığı iddiasını yalanladı
DMM, "Suriyeliler Türkiye'de kalsın genelgesi" yayımladığı iddiasını yalanladı
GİRİŞ 04.12.2023 23:15 GÜNCELLEME 04.12.2023 23:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Merkezden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında, "Suriyeliler Türkiye'de kalsın genelgesi" başlıklı haberlerin yer aldığı belirtildi.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ, İDDİALARIN SAHTE OLDUĞUNU AÇIKLADI

Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İddiaya konu yazı, ilgili mevzuattan kaynaklanan idari işlemlerinin tamamlanması, ülkemizden çıkış yapanların statülerinin sonlandırılması ve kimlik belgelerinin teslim alınması, kayıtların ve istatistiklerin eksiksiz ve güncel tutulması amacıyla çıkarılmıştır. Uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamındaki yabancıların ülkemizden çıkışını engellemeye veya kısıtlamaya yönelik bir yazı değildir.

Ülkemiz, uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamındaki yabancıların üçüncü ülkelere yeniden yerleştirilmesi ve gönüllü geri dönüşlerini desteklemektedir. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, bu kapsamda çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    nereye gönderıyorsanız gönderin artık bunları
    Cevapla
  • Demir 4 ay önce Şikayet Et
    Ya halk gitsinler derken sizin bu ısrarınız ne.El altından ne anlaşma yapıldı merak ediyoruz,bir de geçici diyorsunuz hala
    Cevapla
  • SERKAN ORDUKAYA 4 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın emi size oy moy yok eyy hükümet siz kendi halkınıza sahip çıkın önce bıktık usandık sizin suriyelilerinizden
    Cevapla
  • Recep 4 ay önce Şikayet Et
    Ne yapalım şimdi, siz dediniz diye inanalım mi!... Ateş olmayan yerden duman çıkmaz demişler.
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 4 ay önce Şikayet Et
    ben devletime soruyorum. Neden gitmiyorlar devlet neden göndermiyor. artık buradan gitsinler .Türkiye onların vatani değil. şerefli Filistin li oluyor toprağını terk etmiyor . sadece vatandaş olarak dileğim Suriyelilerin buradan gitsinler .yeteri çoktan geçtik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak