6 ilde çağrı merkeziyle dolandırıcılık operasyonunda 22 tutuklama

Hatay merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda, kendilerini banka görevlisi olarak tanıtarak, aradıkları çok sayıda kişiden toplam 20 milyon lira dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 44 şüpheliden 22'si tutuklandı.

6 ilde çağrı merkeziyle dolandırıcılık operasyonunda 22 tutuklama
6 ilde çağrı merkeziyle dolandırıcılık operasyonunda 22 tutuklama
GİRİŞ 06.12.2023 13:41 GÜNCELLEME 06.12.2023 13:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini banka görevlisi gibi tanıtarak telefonla aradıkları 117 kişiyi toplam 20 milyon TL dolandıran şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Şüphelilerin İstanbul'da bir iş merkezinde kurdukları çağrı merkezi üzerinden müşteri hizmetleri temsilcisiymiş gibi aradıkları vatandaşlardan çeşitli bahanelerle para istediğini belirleyen ekipler, 44 şüphelinin kimliğini belirledi.

Ekipler, Hatay merkezli İstanbul, İzmir, Mersin, Ankara ve Antalya'da belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlediği operasyonlarla şüphelileri gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramada 13 dizüstü bilgisayar, 8 tablet, 1 kayıt cihazı, 1 para sayma makinası, 1 IP kamera, 48 cep telefonu, 5 flaş bellek, 6 modem, 20 bin 850 Amerikan Doları, 585 Sterlin ve 8 bin 700 TL nakit para ele geçirildi. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 22'si tutuklandı, 22'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Ciddi bir ceza almazlar belkide hiç ceza almazlar
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    yetmez daha fazlası var, çok daha fazlası var, çok çok çok daha fazlası var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!