Ümraniye'de engelli bireyler için yeni bir yaşam merkezi

Ümraniye Belediyesi tarafından hizmete alınan Engelsiz Spor Merkezi, 4 branşta 350 özel bireye eğitim veriyor.

Ümraniye'de engelli bireyler için yeni bir yaşam merkezi
Ümraniye'de engelli bireyler için yeni bir yaşam merkezi
GİRİŞ 07.12.2023 19:20 GÜNCELLEME 07.12.2023 19:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ümraniye Belediyesi tarafından hizmete alınan Engelsiz Spor Merkezi, 4 branşta 350 özel bireye eğitim veriyor.  Engelli bireylerin spor ve çeşitli etkinlikler yapabildiği Engelsiz Spor Merkezi’nden 4 yaş ve üzeri engelli bireyler tamamen ücretsiz olarak faydalanabiliyor

Ümraniye Belediyesi, engelli bireylerin sosyal yaşama katılımını sağlamak amacıyla Engelsiz Spor Merkezi’ni hizmete açtı. 350 kişinin eğitim aldığı spor merkezinden 4 yaş ve üzeri engelli bireyler ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

ÖZEL BİREYLERE ÖZEL ETKİNLİKLER

Engelli bireyler için oluşturulan yeni yaşam alanında her detay tek tek tasarlandı. Fiziksel aktivite ve eğlencenin bir arada sunulduğu merkezde; oyun, etkinlik, kültür fizik hareketleri, yüzme, ritim ve dans dersleri veriliyor.

Psikolog ve fizyoterapist desteğinin de sağlandığı merkezde özel bireylerin farklı kimlik ve rollerini keşfetmesi, sosyal uyum ve adaptasyon süreçlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Yüzme kursuna katılan engelli çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde 40 dakika boyunca hem yüzme öğreniyor hem de eğleniyor. Yıl boyu aktif olarak hizmet veren havuza üye olan engelli bireyler, 3 ay boyunca eğitim alabiliyor. Öte yandan özel gereksinimli bireylerin programları ile eş zamanlı olarak ailelerine de pilates ve zumba branşlarında eğitimler veriliyor.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Mümtaz İSLAM 4 ay önce Şikayet Et
    Yorum yapmaya gerek yok. Sebep olanlara kalpten ALKIŞLAR.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'