Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten iade-i ziyaret! İstanbul'a geliyor

Son dakika haberine göre, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti sonrası sürpriz bir karar alarak, şubat ayında iş dünyası ile temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a geleceği duyuruldu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten iade-i ziyaret! İstanbul'a geliyor
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten iade-i ziyaret! İstanbul'a geliyor
GİRİŞ 07.12.2023 22:34 GÜNCELLEME 07.12.2023 22:51
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kiryakos Miçotakis'i İstanbul'a davet ettiğini açıkladı. Fırat, Miçotakis'in iş dünyası delegasyonu ile Şubat ayında İstanbul'a gelerek temaslarda bulunacağını ifade etti. Miçotakis'in Mart ayındaki yerel seçimden sonra da Ankara'ya resmi ziyarette bulunması öngörülüyor.

MİÇOTAKİS'TEN İADE-İ ZİYARET

Fırat'ın açıklamaları şöyle:

"Tüm mekanizmaların çalışması için iletişim hattı güncellenecek. Sadece bakanlar değil, her seviyede üst düzey isim sürekli birbirileriyle görüşecek. Bu ilişki hızlandırılmış bir şekilde devam edecek. Miçotakis, Şubat ayında İstanbul'a gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini davet etti. İade-i ziyarette bulunacak Miçotakis."

HERKESİ ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDE BIRAKACAK BİR SÜREÇ GÖRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti sırasında Atina'da bulunan gazeteci Ozay Şendir, "Adımlar çok hızlanacak. Şuan küçük adımlar atıldı. Herkesi şaşkınlık içerisinde bırakacak bir süreç göreceğiz. İki ülke arasındaki 5 milyar dolarlık ticaret 10 milyar dolara çıkarılacak. Enerji alanında çok şaşırtıcı tabloyla karşı karşıya kalacağız. Görüşmelerde bir noktanın altı çizildi. Bürokrasinin bu kararlara uyması vurgulandı. Bürokrasinin herhangi bir provokasyonuna izin verilmeyecek. Sadece Türk-Yunan ilişkileri konuşulmadı. Uluslararası gelişmeler de ele alındı." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: HÜRRİYET

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Onlar İstanbul'a geliyorsa biz de bundan sonra Selanik'e gidelim.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Bu yunanlılar neden her seferinde istanbula geliyor? Bu ülkenin başkenti Ankara'ya neden getirilmiyor?
    Cevapla
  • Mert 4 ay önce Şikayet Et
    Yorumlara bakın miço Yu yalaya yalaya bitirememişler
    Cevapla
  • İzmirli 4 ay önce Şikayet Et
    Devletler arasında dostluk yoktur. Çıkar ilişkileri vardır!
    Cevapla
  • Kamil 4 ay önce Şikayet Et
    Doğrudur . 2 inci Dünya savaşının husumetlileri Almanya ve Fransa , savaş bittikten sonra anlaşarak , Avrupa Ekonomik Topluluğunu ve Zamanımızın siyasal ve ekonomik gücü Avrupa Birliğini inşa etmişlerdir .
    Cevapla
  • Aga 4 ay önce Şikayet Et
    İstanbul’un yarısı kadar olan Yunanistan’la ne tür bi tacirler yapacaksın ki bunlardan gelen devede kıl bile etmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü