Kocaeli'ndeki dip çamuru temizliğine uluslararası basından ilgi

Uluslararası gazeteciler, Turkey Recap, Québec Science dergisi ve Alman radyosunda yayınlanmak üzere Kocaeli’ye gelerek, dip çamuru projesini inceledi.

Kocaeli'ndeki dip çamuru temizliğine uluslararası basından ilgi
Kocaeli'ndeki dip çamuru temizliğine uluslararası basından ilgi
GİRİŞ 08.12.2023 12:58 GÜNCELLEME 08.12.2023 13:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa’nın en büyük çevre projelerinden birisi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizliği projesini farklı kuruluşlar ziyaret etmeye devam ediyor.

Bu kapsamda çeşitli kaynaklarda yayınlanmak üzere uluslararası basın mensupları İzmit Körfezi Dip Çamuru Bertarafı ve Susuzlaştırılması projesini yerinde inceledi. Yurt dışından gelen gazeteciler izlenimlerini uluslararası yayın kuruluşlarında aktaracak.

SUNUM VE SAHA İNCELEMESİ

Saha incelemesi öncesinde yapılan toplantıda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem, İzmit Körfezi’nin bütünleşik çevresel yönetimi açısından yapılan çalışmalar ve proje hakkında sunum gerçekleştirdi. Sunum ve proje hakkındaki karşılıklı görüş alışverişinden sonra Önem, Alman ve Kanada asıllı gazeteciler ile birlikte, dip çamuru şantiye alanında incelemelerde bulundu. Saha incelemesinde Önem, İzmit Körfezinde yapılan tüm çalışmalar hakkında ayrıca bilgi verdi.

PROJE GAZETECİLERİ HEYECANLANDIRDI

Dip çamuru temizlik projesini yerinde görme imkanı bulan gazeteciler, deniz ekosistemine önemli zarar veren çamurun böyle büyük bir çalışma ile çevresel açıdan doğru yönetilmesi amacıyla birçok mühendislik disiplinini bir araya getiren projeye hayranlıklarını dile getirdi.

Dünyanın her köşesindeki çevre çalışmalarını yakından takip eden uluslararası basın kuruluşlarının temsilcileri, Marmara sularının temizlenerek biyoçeşitliliğin tekrar geri kazanılmasına yönelik çabaların bir parçası olarak İzmit Körfezi'ndeki temizlik çalışmalarıyla ilgilendiklerini söyledi. Ayrıca, Marmara Denizi'nin korunması üzerine uzun bir rapor hazırladıklarını ve yakın bir zamanda bu raporlarını yayınlayacaklarını ifade ettiler.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • izmirli 4 ay önce Şikayet Et
    izmir büyükşehir belediyesi görsün.
    Cevapla
  • vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    çalışınca oluyor demekki...istanbulda ne yapılıyor birde onu görelim ama bişey yok galiba...olsa zaten çarşaf çarşaf yayınlarlardı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı