Büyükçekmece'de polisi şehit eden sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Büyükçekmece’de kendisine yardım etmek için gelen polis memuru Cihat Ermiş’i şehit eden Muhammet Berke Çorak hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

GİRİŞ 26.01.2024 03:03 GÜNCELLEME 26.01.2024 03:27
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Büyükçekmece'de 9 Ekim 2023 tarihinde meydana gelen olayda, silahlı saldırı ihbarına giden polis memuru Cihat Ermiş, Muhammet Berke Çolak tarafından silahla vurularak şehit edildi. Olayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, "Muhammet Berke Çolak'ın evine bazı kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Durumun kolluk birimlerine intikal etmesi üzerine polis ekipleri olay yerine gitti. 31 yaşındaki polis memuru Cihat Ermiş, Muhammet Berke Çolak'ın evinin kapısını ısrarla çalarak "polis" diye seslendi. Ancak karşı taraftan bir yanıt alamadı. Polis memuru Cihat Ermiş, Muhammet Berke Çolak'ı adli vakaları olduğu için tanıyordu. Bu sebeple içeride yaralı bir şekilde baygın olmasından şüphelendi. Önce Muhammet Berke Çolak'ı ve annesini telefonla aradı, ancak buna da bir yanıt alamadı. Yardım etmek amacıyla sitenin özel güvenliği ile birlikte "polis" diye seslenerek Muhammet Berke Çolak'ın evine girdi. Çolak, polis memuru Cihat Ermiş'i iki kez ateş ederek şehit etti" denildi.  

"POLİS DİYE SESLENİLDİĞİNİ DUYMADIM" 

Polis memurunu şehit eden Çolak ifadesinde, "Olay günü uyuşturucu madde etkisindeydim. Husumetli olduğum kişiler evime ateş ettiler. Zorla içeri girmeye çalıştılar. Polise haber vererek yardım istedim. Silahımı alarak mutfak duvarının arkasında beklemeye başladım. 10-15 dakika sonra kapım tekrar zorlanınca hasımlarının geldiğini düşündüm. Kapı açılıp içeri birisi girince silahla iki kez ateş ettim, hedef gözetmedim, "polis" diye seslenildiğini duymadım. Ölen kişinin de polis olduğunu bilmiyordum" dedi. 

 Polisi şehit eden saldırgan suç makinesi çıktı Polisi şehit eden saldırgan suç makinesi çıktı

"ŞÜPHELİNİN SİLAHINI ZORLA ALDIM"

Cihat Ermiş'in mesai arkadaşı N.Ş. "Asayiş büro amirliğince çok fazlaca işlem yapılması nedeniyle şüpheli polis memurlarını çok iyi tanıyor. Cihat Ermiş yaralandıktan sonra ben de olay yerine gittim. Şüpheli bana da zorluk çıkardı. Zor kullanarak silahını almak zorunda kaldım" şeklinde ifade verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, şehit polisin babasına taziye telefonuCumhurbaşkanı Erdoğan'dan, şehit polisin babasına taziye telefonu

Sitenin özel güvenlik görevlisi Y.D., polis memuru Cihat Ermiş'in defalarca "Polis" diyerek seslendiğini, Muhammet Berke Çolak'ın buna rağmen kendisine ateş ettiğini anlattı. Savcı iddianamede, tanıkların şüpheliyi tamamen yalanladığını belirterek ifadesine itibar etmediğini belirtti.  Hazırlanan iddianamede Çolak'ın "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini ve 'Ruhsatsız Silah Taşıma' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

 

KAYNAK: DHA, İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 142
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bu iti mi besliyecegiz.Her nanun meclisten geciyor. idam nerede getirin bakim kim gecirmiyecek samimiyetinizi gorelim
    Cevapla
  • İdam 3 ay önce Şikayet Et
    Kısasa kısas cana can idam idam idam
    Cevapla
  • abdullah 23 3 ay önce Şikayet Et
    sayın yetkililer katilin cezası kısastır.görevini yapan polis memuru bu cani tarafından öldürüldü ailesi perişan oldu ama katile ömür boyu bakıp besleyeceksiniz bunun adına da adalet diyeceksiniz.siz bilirsiniz ama unutmayın ki bu kanunlar sizi hesaptan kurtaramayacak.bilginiz olsun.
    Cevapla
  • ismail 3 ay önce Şikayet Et
    islamda hapis diye bir ceza yoktur, ceza anında verilir. bedavadan kimse yıllarca beslenemez, bunların beslenme parası da bizden çıkıyor. eskiden en azından mahkumları yol yapımı, taş ocağı gibi biryerlerde çalıştırırlarmış, bedavadan yemek vermezlermiş. bari bu uygulansa, devlet kasasından yedirilip içirilmese. Hapishane birileri için keyif çatma mekanları oldu maalesef
    Cevapla
  • Derler 3 ay önce Şikayet Et
    Halbuki Baban ne umutlar ile ismini Muhammet koymuştu, Allah cc nesillerimizi korusun, idam suçun karşılığından ziyade göz dağı vermektir geri gelmediği müddetçe sorunlar bitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı