TOKİ hak sahiplerini 430 bin lira dolandıran şüpheli tutuklandı

Eskişehir'de, TOKİ'nin arsa çekilişlerine katılanları arayıp tapuların çıktığını ve 10 bin lira yatırmaları gerektiğini söyleyerek 43 kişiyi toplam 430 bin lira dolandıran S.O., tutuklandı.

TOKİ hak sahiplerini 430 bin lira dolandıran şüpheli tutuklandı
TOKİ hak sahiplerini 430 bin lira dolandıran şüpheli tutuklandı
GİRİŞ 03.02.2024 13:30 GÜNCELLEME 03.02.2024 13:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) yaptığı arsa çekilişine katılanları arayıp para istendiği şikayetleri üzerine soruşturma başlattı.

İncelemede TOKİ'nin çekiliş sonucu arsa almaya hak kazananları arayan S.O.'nun kendisini TOKİ'de görevli olarak tanıtıp, 'Arsanızın tapusu çıktı, tapuyu almak için 10 bin TL yatırmanız gerekiyor' diyerek 43 kişiyi dolandırdığı tespit edildi.

Asayiş Şubesi ekipleri tarafından Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yakalanan S.O., gözaltına alındı. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen S.O., çıkarıldığı mahkemede 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Yavuz Selim 2 ay önce Şikayet Et
    İki elini birden keseceksin bu üç kağıtçı ultra hırsızın. O zaman cadde ve sokaklarda kimseye zarar vereden dilenerek yaşar.
    Cevapla
  • Zırvalamacı 2 ay önce Şikayet Et
    Ne olur Bir de acil ankara'dakileri yakalayın Bir önceki dönem
    Cevapla
  • Osman 2 ay önce Şikayet Et
    Adalet 43 kişinin parası geri geldiğinde tecelli eder. Yakaladın ama para yok, neresi adalet.? Yarın ufak cezayla tekrar yapmaz mı bu işi???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi