MSB, Tuzla Piyade Okulu’ndaki soruşturmaya ilişkin kararı açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tuzla Piyade Okulu’nda bir grup teğmen arasında yaşanan kavgaya ilişkin kararın açıklandığını duyurdu. Karara göre olaya karışan personellerin Silahlı Kuvvetler ile ilişiği kesildi.

MSB, Tuzla Piyade Okulu’ndaki soruşturmaya ilişkin kararı açıkladı
MSB, Tuzla Piyade Okulu’ndaki soruşturmaya ilişkin kararı açıkladı
GİRİŞ 09.02.2024 17:43 GÜNCELLEME 10.02.2024 02:17
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okulu'ndaki kavgaya ilişkin, "Olaya karışan ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen personel hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği amir hükümleri ile diğer mezkûr mevzuat gereğince 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararı verilmiştir." açıklamasında bulundu.

MSB'den yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; temel değerlerini sarsacak, disipline aykırı ve askerî hiyerarşiyi bozan, bozabilecek hiçbir kişi, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır." denildi.

"SİLAHLI KUVVETLERDEN AYIRMA KARARI"

Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu Kararı ile ilgili yapılan açıklamada, "Cumhuriyetimizin kurucusu ve Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde Piyade Okul Komutanlığında meydana gelen hadiseye ilişkin başlatılan idari soruşturma kapsamında, olaya karışan ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen personel hakkında Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından; Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği amir hükümleri ile diğer mezkûr mevzuat gereğince “Silahlı Kuvvetlerden Ayırma” kararı verilmiştir.

Hadiseye ilişkin adli süreçten elde edilecek belge ve bilgilere göre diğer süreçler işletilecektir. 

Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; temel değerlerini sarsacak, disipline aykırı ve askerî hiyerarşiyi bozan, bozabilecek hiçbir kişi, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 113
  • Dervişoğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Cahiller sürüsünün dikkatine Olaylara neden dar bir kalıptan bakıyorsunuz Türkiye cumhuriyeti devleti halkıyla vardır inanıp nanmamak veya İslamı yüce tutmak yeri kışlalar değil ülkemizin her köşesinde mevcut olan camilerimizdir ibadethanelerimizdir. Şöyki ben askerde olduğum yıllarda iftar saati diye içtimaya çıkmak istemeyen leri sahur vakti diye nöbete gitmek istemeyenı çok gördüm
    Cevapla
  • Ankara 5 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın dini her yerde önceliklidir. Ordu içinde de, ordu dışında da! Türk askeri taarruza geçtiğinde Allah Allah.. diyerek ilerler. Öldüğünde mükâfatını Allâh'ın verdiği şehitlik makamına erişir. İmansız kâfirler de onların yanında kendini nimetten sayar işte. Mevzu bundan ibaret sürü elemanı..
    Cevapla
  • Yahya 5 ay önce Şikayet Et
    Ee konuyla ne alakası var?
    Cevapla
  • Celik 5 ay önce Şikayet Et
    Dedelerimiz şehadeti üzerine kazanılan her karış toprak ve nizam onların torunlarına yani bize aittir. Hile ile sahte bir tarih yazmaya çalışanların suratına islam ve memleket için şehit olanların tokatı patlar. Onlar için tek bir söz yeter, go home yanki
    Cevapla
  • Alpertunga 5 ay önce Şikayet Et
    Senin deden savaş kaçkını. Senin gibi
    Cevapla
  • Turabi 5 ay önce Şikayet Et
    İslam ruhu olmasa senin dediğin o Türk ruhu Orta Asya steplerinde beygir kovalıyordu.Türk görmek istersen Müslüman Selçukluya ve Osmanlıya bakacaksın.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Adli yönden de ceza verilmesi gerekir.
    Cevapla
  • çorumlu 5 ay önce Şikayet Et
    dogru bir karar olmuş bundan sonra resim takanda takmayanda karşı karşıya gelmez iki tarafda ordudan ihraç olacaklarının farkıda olurlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD halkına hakaretler savurmuştu! Trump'tan, Netanyahu'ya tepki çeken karşılama
Bir forkliftin hatası bin 500'den fazla aracı küle döndürdü