Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dubai'de yoğun diplomasi trafiği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Hükümetler Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Dubai’de, yoğun diplomasi trafiği gerçekleştirerek; birçok katılımcı ülkenin yetkilileriyle temaslarda bulundu.

GİRİŞ 13.02.2024 14:39 GÜNCELLEME 13.02.2024 17:28
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Hükümetler Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği BAE’nin Dubai kentinde ikili temaslarına başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve öncesi ilk görüşmesini BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile gerçekleştirdi.

ONUR KONUĞU OLARAK KONUŞMA YAPTI!

Erdoğan, “Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek” teması altında düzenlenen, çeşitli ülkelerden devlet ve hükümet yetkilileri ile uluslararası kuruluş, özel sektör, akademi, sivil toplum, düşünce kuruluşu, medya temsilcileri ve iş insanlarını bir araya getiren Dünya Hükümetler Zirvesi’ne onur konuğu olarak katılarak ana konuşmacı olarak konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımcı ülkelerin yetkilileriyle temasları devam etti. 

DUBAİ'DE ŞİRKET TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE’nin Dubai kentinde onur konuğu olarak katıldığı "Geleceğin Hükûmetlerini Şekillendirmek" teması altında düzenlenen Dünya Hükûmetler Zirvesi'nde temaslarını sürdürüyor. İkili görüşmeler de yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dubai’de uluslararası yatırım şirketleri ve Emirlik ailelerine ait şirketlerin temsilcileriyle bir araya geldi.

BAKANLAR EŞLİK EDİYOR

Erdoğan’a BAE ziyaretinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat da eşlik ediyor.

BARZANİ'Yİ KABUL ETTİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, onur konuğu olarak katıldığı "Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" teması altında düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'ndeki ikili temasları kapsamında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti.

LİBYA BAŞBAKANI DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, Libya'nın birliği ve bütünlüğünü ön planda tuttuğunu, Ulusal Birlik Hükümeti'nin meşruiyetine zarar vermeden Libya'daki diyalog sürecine destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Erdoğan'ın, onur konuğu olarak katıldığı Dünya Hükümetler Zirvesi'ndeki temasları kapsamında, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'yi kabulüne ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, Libya'nın birliği ve bütünlüğünü ön planda tuttuğunu, Ulusal Birlik Hükümeti'nin meşruiyetine zarar vermeden Libya'daki diyalog sürecine destek vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Erdoğan, Libya'da sürdürülebilir ve kalıcı çözüm için Türkiye'nin gayretlerini sürdürmeye devam edeceğini belirtti ve Türkiye'nin, bölgede sükunetin sağlanmasına yönelik katkılarını sürdüreceğini ifade etti.

MALDİVLER DEVLET BAŞKANI İLE TEMASLAR...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Hükümetler Zirvesi çerçevesinde bulunduğu BAE'nin Dubai kentinde ikili temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvedeki hitabının ardından Maldivler Devlet Başkanı Muhammed Muizzu ile ayaküstü görüşme gerçekleştirdi.


 

RUANDA CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, onur konuğu olarak katıldığı "Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" teması altında düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'ndeki ikili temasları kapsamında Ruanda Cumhurbaşkanı Kagame ile görüştü.

Görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

KAYNAK: İHA, AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Müslüman 2 ay önce Şikayet Et
    İmzalar atılsın artık saflar sıklaşsın Araya şeytan girmesin
    Cevapla
  • Hakkı 2 ay önce Şikayet Et
    Bundan sonra bütün gücümüzü Filistin için harcayalim müslüman lArin zulüm gördüğü bir dünyada biz rahat yaşayamayız
    Cevapla
  • Murat 2 ay önce Şikayet Et
    Asgari ücret 50 000 lira olsun
    Cevapla
  • Önce Vatan 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail ne BM yi ne de Laheyi zatende hiç kimseyi dinlemeyerek Dünyada ne kanun nede nizam bırakmamış adeta Dünyanın çivisini çıkarmıştır. Bütün Dünya seyirci kalsada, Yüce Allah insanlığı Gazzede imtihan ederek sadece insanlığa süre veriyor. Bu süre içerisinde zulüm son bulmaz ise Allah'ın gazabı İslam Müslüman düşmanı Siyonist israilin ve onu destekleyenlerin üzerine olsun.
    Cevapla
  • Hacı Dayı. 2 ay önce Şikayet Et
    Finsnsötörlükler ne çabuk unutulmuş ya Rab. Bu can bu tenden gitmiş. Geliyorum Sisi sisi bekle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya rest: Hepsi örtbas ediliyor!
Körfez'de dengeleri değiştirecek, peş peşe geldiler! 2 ülkeden Baykar'a kritik ziyaretler