Bilecik'de dere taştı: Tarım arazileri ve evleri su bastı

Bilecik'teki şiddetli yağışın ardından Karasu Deresi'nin taşması sonucu birçok tarım arazisi ve iki ev sular altında kaldı.

Bilecik'de dere taştı: Tarım arazileri ve evleri su bastı
Bilecik'de dere taştı: Tarım arazileri ve evleri su bastı
GİRİŞ 16.02.2024 11:09 GÜNCELLEME 16.02.2024 11:10

Şiddetli yağış yurdun bazı bölgelerinde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Antalya'da yaşanan selin ardından bu kez adres Bilecik oldu. Şiddetli yağış Karasu Deresi'nin taşmasına sebep olurken; iki evin sular altında kaldığı öğrenildi. 

Merkeze bağlı Kurtköy köyünde dün öğleden sonra ve akşam şiddetli yağış etkili olmaya başladı. Sel ile dere taşkınına yol açan yağışlar sonucunda birçok tarım arazisi ve iki ev su altında kaldı. Karasu Deresi'nin taşmasıyla yaşanan su baskınlarında herhengi bir can kaybı yaşanmadı. 

VALİ İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Şefik Aygöl, Bilecik’te yağış sonrası Merkez İlçeye bağlı Kurtköy'de meydana gelen su baskınına ilişkin incelemelerde bulundu.

AFAD, DSİ, İl Özel İdaresi ve Jandarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Vali Aygöl, herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını ifade ederek köy halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

KÖY YOLUNU SU BASTI

Vali Aygöl ayrıca önümüzdeki süreçte vatandaşlardan muvafakatname alınarak DSİ ekiplerince dere ıslah çalışmasının yapılacağını belirtti.

Öte yandan yetkililer Kurtköy’de yoğun yağışlar nedeniyle bir kısmı su altında kalan köy yolunun DSİ ve İl Özel İdaresi ekiplerinin gün boyu aralıksız olarak süren çalışmaları sonucu akşam saatlerinde trafiğe açılmış olduğunu ve yolda iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

KAYNAK: İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap