Adli para cezası artıyor: Hapiste bir günün bedeli 100 liraya çıkacak

AK Parti Grubu tarafından Meclis Başkanlığına yargı alanında düzenlemeler içeren 8’inci yargı paketi sunuldu.

GİRİŞ 17.02.2024 06:26 GÜNCELLEME 17.02.2024 08:53
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Yargı alanında düzenlemeler içeren 8’inci yargı paketi AK Parti Grubu tarafından Meclis Başkanlığına sunuldu.

Pakette şu düzenlemeler yer alıyor:

Anayasa Mahkemesine yapılan bireysel başvurular kapsamında hak ihlali kararlarının maddi ve manevi kaybının belirlenmesi için, Adalet Bakanlığı bünyesindeki Tazminat Komisyonuna yeni görevler verildi. Komisyon, makul yargılama süresinin ötesinde kalan süreleri tekrar gözden geçirecek.

Maddi ve manevi hak kayıplarını 9 ila 16 ay arasında hükme bağlayacak. AYM önünde biriken 92 bin dosyayı azaltacak.  

Ayrıca, kanunun yürürlüğe girmesinden sonra 1 Haziran öncesinde kalan dosyalar da Tazminat Komisyonunda değerlendirilecek. AYM’nin iptal gerekçeleri doğrultusunda örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ayrı bir suç sayılacak.

Örgüt adına suç işleyen kişi hem işlediği suçtan hem de örgüt adına suç işlediği için ayrı ayrı cezalandırılacak. Mahkemelerde vatandaşın bekleme süreleri eşitlenecek.

İstinaf, temyiz ve tebliğ süreleri arasında var olan süre farkları ortadan kaldırılacak. Bu doğrultuda bekleme süresi iki hafta olarak belirlenecek. Adli para cezalarının miktarı artırılacak. Ön ödeme miktarının belirlenmesinde hapis cezasının bir gün karşılığı 30 liradan 100 liraya çıkarılacak.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 28
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bence basit suç 7 gün hapis 7 bin TL para cazasi olsun
    Cevapla
  • Cengiz 2 ay önce Şikayet Et
    Para almayın ama maden ocakları mermer ocakları gibi yerlerde bunları çalıştırın.
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Hakim bize savunma hakkı vermiyor. Konuşturmuyor. İstinata git diyor. Haftanın iki gününe tüm duruşmaları koyuyor. Duruşma süresi 5 dakika. Diğer günler yatışta gezmelerde. Üstelik dava dosyasını okumuyorlar bile. Okuyupta anlamayanlar da az değil.
    Cevapla
  • Sahici 2 ay önce Şikayet Et
    Fitreye geldi mi enflasyon üzerinde artırırsınız.
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Eğer suç işleyenlere yasa yapın denilse herhalde onlarda bu kadar kanun yaparlardı. adam resmi tebliğat imzalatıyorum diye boş senet imzalatmış mahkeme serbest bırakmış. dolasıyla ülkede sahtekarlık ve dolandırıcılık serbest hale gelmiş. Bu kanunları yapanlar Allah huzurunda asla hesap veremezler. Mazlum bu ülkede zulüm altındadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar