Özellikle o ilçedekilerin kabusu oldu! Başkan bile isyan etti: Böyle ceza olmaz, ödemeyin

İstanbul’un Esenler ilçesindeki fahri trafik müfettişi krizi gündem olmaya devam ediyor.

Özellikle o ilçedekilerin kabusu oldu! Başkan bile isyan etti: Böyle ceza olmaz, ödemeyin
Özellikle o ilçedekilerin kabusu oldu! Başkan bile isyan etti: Böyle ceza olmaz, ödemeyin
GİRİŞ 21.02.2024 09:42 GÜNCELLEME 21.02.2024 09:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Fahri müfettişlerin kestiği cezalar, vatandaşların adeta kabusu oldu. Özellikle İstanbul Esenler'de haftalardır süren ceza krizi giderek büyük bir soruna dönüştü. Ceza üstüne ceza yiyen vatandaşlar isyan etti. Aynı gün aynı saatte 6 farklı ceza yiyen vatandaş şaşkına döndü. "Hem drift atmışım, hem de hatalı park etmişim" diyen adam fahri müfettişe isyan etti.

ARAÇLARINI MEYDANA ÇEKİP İSYAN ETTİLER

Her güne ayrı bir ceza ile uyandıklarını belirten Esenler'de yaşayan sürücüler her hafta eylem yapar oldu. Araçlarını Esenler'deki meydana çeken sürücüler, seslerini duyurmaya çalıştı.

Mağdurlar kesilen cezaların iptal edilmesini ve yeni cezaların da gelmemesini isterken, konuyla ilgili Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Avukat Sami Güleçyüz'den de açıklama geldi.

"BÖYLE CEZA OLMAZ ÖDEMEYİN"

Show Haber'e konuşan Güleçyüz, "Bunun trafik polisi tarafından yazılmadığı kesin. Maalesef fahri trafik müfettişleri içinde de çok az sayıda da olsa bazı arızalı insanlar var. Bu kadar cezayı yiyen biri ödemesin bence. Buradaki mağdurlar son derece haklı. Böyle bir ceza olmaz. Burada görevin kötüye kullanıldığı gayet açık." dedi.

İSTANBUL'DA 5 BİN TANE VAR

Öte yandan sadece İstanbul'da yaklaşık 5 bin fahri trafik müfettişi olduğu belirtilirken; uzmanlar fahri trafik müfettişlerinin kestiği ceza başına herhangi bir pirim veya ücret almadığının altını çiziyor.

 

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 10
  • Abdullah 2 ay önce Şikayet Et
    polis varken fahriye gerek yok... suistimale çok açık, keyfi iş yapabiliyorlar..
    Cevapla
  • Arslanoğlu 2 ay önce Şikayet Et
    Fahri müfettişlik kaldırılmalı, devletimiz bu kadar acizmiki fahri müfettişe ihtiyaç duyuyor. Adamlar devletin verdiği imtiyazı kötü niyetle kullanıp keyiflerine göre ooo piti piti yaparak ceza düzenliyorlar.
    Cevapla
  • Mert 2 ay önce Şikayet Et
    Fahri Trafik Müfettişliği nedir arkadaş, tam bir saçmalık...! Fahri Doktor da görevlendirin bari; muayene, ameliyat falan yapsınlar. Her türlü saçmalığı, yapmak zorunda mıyız...?
    Cevapla
  • Konyalı 2 ay önce Şikayet Et
    Yetmiyorsa polis alın işi olmayan insanlara veriyorsunuz yetkiyi kim muhatabımız bilmiyoruz. Adamlar fantazi yapıyor yakında herkesi devlet düşmanı yapacaklar
    Cevapla
  • kahraman 2 ay önce Şikayet Et
    kaldırın şu fahri trafik müfettişlerini ne gereği var bunların kafalarına göre ceza yazıyorlar mevzuatı dahi bilmiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!
Hiçbirinin haberi yok! Gençlere 'önden kredi'