'Mersin 33 Kart' çalıp esnafı dolandırdı! Yapılan suç duyurusuyla ortaya çıktı

Mersin Büyükşehir İmar inşaat tarafından verilen ve toplu taşıma araçlarında kullanılan kartları çalan bir çalışanın bu kartlar üzerinden büyük bir dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı..

'Mersin 33 Kart' çalıp esnafı dolandırdı! Yapılan suç duyurusuyla ortaya çıktı
'Mersin 33 Kart' çalıp esnafı dolandırdı! Yapılan suç duyurusuyla ortaya çıktı
GİRİŞ 25.02.2024 21:45 GÜNCELLEME 29.02.2024 16:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Haber 7'den Abdullah Biçer'in özel haberine göre olay, mağdurların savcılığına peş peşe yaptığı ihbar ve suç duyuruları ile ortaya çıktı.

Mersin’de 'Mersin 33 Kart' bayisi ve satıcısı durumunda olan onlarca kişi Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak bir hırsızlık ve dolandırıcılık olayını ihbar ederlerken, mağduriyetleri için de suç duyurusunda bulundular. Kendilerini dolandıran ve mağduriyetlerine sebep olan kişinin, Şüpheli U.C.S. Olduğunun beyanı ile bu kişinin Mersin Büyükşehir İmar İnşaat A.Ş.’den çalışan personel olduğunu belirttiler.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE "PONZİ" BENZERİ BİR OLAY

Mağdur kart bayisi vatandaşlar, hayatlarının şokunu yaşadıklarını, maddi ve manevi mağdur edildiklerini, bunu yapanın ise Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş.nin adını ve kimliğini ve yetkisini kullanarak kendilerini dolandırmak suretiyle mağdur ettiğini, bu şekilde çok sayıda bayinin dolandırıldığını ve mağdur edildiğini, yolsuzluk yapılarak haksız kazanç miktarının oldukça büyük olduğunu, belirterek zararlarını karşılanmasını ve bu işte ihmali kastı olan ilgililer hakkında gereken adli işlemin yapılmasını istediler.

MAĞDUR BAYİLER SAVCILIĞA TEK TEK ŞİKÂYET BAŞVURUSU YAPTILAR

Dolandırıldıklarını ve paralarının iç edildiğini anlayan mağdur bayiler, verdikleri şikâyet dilekçelerinde;

"Şüpheli U.C.S., Mersin Büyükşehir İmar İnşaat A.Ş.’den çalışan personeldir. Mersin Büyükşehir İmar İnşaat A.Ş.’yi temsilen biz bayilere Mersin 33 Kart getiren ve satışa arz eden kişi olarak biliriz. Bu kişi ben bu işe başladığımız günden itibaren, her zaman ilgili şirket adına gelmiş, gerek satışa arz edilecek Mersin 33 kartı çalıştırıldığı pos cihazı kuran yetkili kişidir. Biz kendisini, kurumun yetkili kişisi, amiri olarak biliriz. Bu bağlamda şahıs yaklaşık ... ay önce .... adet kart getirdi. Bu getirilen kartları aldım. Herhangi bir şüphe ve endişeye kapılmadım. Ancak bir müddet sonra bu kartlardan vatandaşa satıp, halka arz ettikten sonra, elimde yaklaşık .... adet kalmıştır. Bir vatandaşımız geldi ve bu karttan istedi. Kartı kendisine arz ettik ve kartın çalışmadığını ve sistemin kapalı olduğunu gördük. İlgili İmar İnşaattaki yetkilileri aradık. Bu kartların çalıntı olduğunu ve kendilerini bağlamadığını, ancak bu kişiyle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtilerek. Sorumluluğu üzerlerinden atmak suretiyle, bizim mağduriyetimize sebep olmuşlardır. Bu itibarla maddi ve manevi mağdur duruma düşüren ve halk nezdinde çalıntı mal edinip, satma gibi bir algıya neden olduğu için şüpheli şahıstan ve ilgililerden davacı ve şikâyetçiyiz, soruşturma esnasında tespit olunacak diğer kişi ve kurumlardan da şikayetçiyiz." ibaresini kullandılar.

BAYİLER BAYİLİK NUMARASI VEREREK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Suç duyurusunda bulunan bayiler dilekçelerinde şu detaya da yer verdiler:

Mersin 33 Kartlarını tarafımca işletilen .... market/gıda  (Mersin 33 Kart bayilik numaram ..... ) satmaya çalışmıştır. İş bu kartlarını, satış yetkisi bulunan şahıs tarafından, Mersin 33 Kartını güven ilişkisine dayalı olarak şüpheli şahıstan aldım. Bu konuyla ilgili olarak edindiğim bilgide, Mersin Büyükşehir İmar İnşaat A.Ş.’de şüpheli şahıs hakkında, Hırsızlık, Dolandırıcılık, Güveni Kötüye Kullanma vs. suçlarından suç duyurusunda bulunmuştur. Tarafıma satılan bu Mersin 33 Kartının hırsızlık malı olduğunu bilmem, hayatını olağan akışına aykırıdır. Aldığım kartlar yüzünden, tarafıma ait işletmem maddi ve manevi zarar uğramıştır. Haricen edindiğimiz bilgilere göre şüpheli şahıs, Mersin ili genelinde onlarca bayi ve bakkallı zarara uğratmıştır. Bu nedenle işlenen suçlar hakkında şüpheli hakkında soruşturma başlatılması ve kamu davası açılması yönünde bu suç duyurusunun verilmesi hâsıl olmuştur

SAVCILIK SORUŞTURMAYA BAŞLADI

Mağdurların şikâyetleri, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı hazırlık ve müracaat bürosu savcılarınca alınırken, Konu ile ilgili, 2024/14638- 2024/14639- 2024/14652- 2024/14651- 2024/14552- 2024/14551- 2024/14553- 2024/14545- 2024/14591- 2024/14548- 2024/14599- 2024/14592- 2024/14547 ve sonrası numaralar ile çok sayıda şikâyet ve suç duyurusu yapıldığı, Başvurucuların ifadelerinin alındığı, dolandırılan kişilerin halen suç duyurusunda bulundukları ortaya çıktı.. Mağdurlardan, A.K., C.Ş., S.Ç., M.S., R.Ö., H.Y., S.Ş., C.B., N.K., G.A., F.A., Y.E., E.Y., F.Y. ve ismini hazırlık numarasını alamadığımız onlarca kişi daha şikayetçi oldular.

MERSİN BAKKALLAR VE BAYİLER ODASI İŞİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Konu ile ilgili olarak Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Turan, kendi sosyal sayfasında bir paylaşım yapan oda başkanı Ramazan Turan, “Odamızın hukukçularını bu işle ilgili olarak görevlendirdik, hiçbir esnafımızı mağdur ettirmeyeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız. Her zaman esnafımızın ve üyelerimizin yanındayız. Şu ana kadar 20’nin üzerinde üyemizin mağdur edildiği söz konusu. Sayı giderek artıyor. Sorumlular ve ilgililer hakkında adli idari ne işlem yapılacak ise onu da takip edeceğiz. Kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası Başkan ve yönetimi ile hukuk bölümünde çalışan avukatları Savcılık da suç duyuruları yapılırken mağdurların yanında hazır bulunarak toplu fotoğraf çektirdiler. 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE ADI GEÇEN ŞAHIS HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞ

Onlarca kart bayisini ve vatandaşı mağdur duruma düşüren şahıs hakkında, Mersin Büyükşehir Belediyesi ilgili ve yetkililerin de suç duyurusunda bulunduklarını, olayın şahsın kendisi tarafından yapıldığını, parayı zimmetine geçirdiğini, kartların çalıntı olduğunu, şahıs hakkında önceden suç duyurusunda bulunduklarını, kurumu bağlamadığını belirttikleri ortaya çıktı.

KENTKART'TAN MERSİN AÇIKLAMASI: O KARTLAR BİZE AİT DEĞİL

"Kent Kart Dolandırıcılığı” başlığı altında yayınlanan ve Kentkart Teknoloji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin hakkında kamuoyunda yanıltıcı bir algı oluşturabilecek haberler üzerine Mersin'de 2022 tarihinden önce Elektronik Ücret Toplama hizmetini veren KentKart açıklama yaptı. 

O KARTLAR 'KENTKART' DEĞİL MERSİN 33 KART

Kentkart Teknoloji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi yaptığı açıklamada "Şirketimizin, Mersin Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İmar A.Ş. ile 2012 yılında başlayan sözleşmesi 31.03.2022 tarihinde sona ermiştir. Bu tarihten sonra Kentkart markalı akıllı kartlar kullanıma kapatılmış olup İmar A.Ş. ile Şirketimiz arasında iş ilişkisi kalmamıştır.

Şirketimizin sözleşme dönemi sona erdikten sonra İmar A.Ş. kendi kart sistemini kurmuş ve Mersin 33 Kart markasıyla şehirde elektronik ücret toplama hizmetini sunmaya devam etmiştir.

Habere konu suç duyurusuna kart satış bayileri, Mersin 33 Kart satışından sorumlu İmar A.Ş. personelinin kendilerini dolandırdığı iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuşlardır.

Kart satış bayilerinin ifade tutanaklarında “Mersin 33 Kart” markalı kartlardan bahsedilmesine rağmen medyaya yansıyan haberlerde şirketimiz ile özdeşleşen “Kentkart” ibaresini kullanılması yanlış anlaşılmalar uyandırabileceği için açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.

Şirketimiz Türkiye’de 30’dan fazla Dünya genelinde ise 50’den fazla şehirde Elektronik Ücret Toplama ve geliştirdiği diğer sistemleri kullanıcılara sunan ve devletimize milyonlarca TL vergi ödeyen 25 yıllık alanında öncü bir kurumdur. Kurulduğu günden bugüne kadar her daim başarı ve kalitesini ortaya koymuş ve kamuoyu nezdinde de bu şekilde anılmıştır. Ancak yapılan bu gerçek dışı haber içerikleri Şirketimizin marka itibarı ve algısına olumsuz etki etmekte ve Şirketimize zarar vermektedir.

Şirketimiz hakkında kamuoyunda yanıltıcı bir algı oluşturan bu gibi yayınlar yakından takip edilmekte olup, haberde yer alan gerçek dışı bilgilerin düzeltilmesi gereği doğmuştur.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Kentkart Teknoloji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi

KAYNAK: ABDULLAH BİÇER / HABER7

 

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • XXXX 2 ay önce Şikayet Et
    O kurumda çalışan kişi o kurumun kartını satıyorsa bizi bağlamaz diyemezsiniz. Herkesin parmağı var bu işte İmar bir şekilde aradan sıyrılmaya çalışmasın boşuna
    Cevapla
  • CCC 2 ay önce Şikayet Et
    CHP seçmeni böyle şeyleri sever CHP onlar için AYNA olmuş.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    CHP zihniyeti hep aynı basma kalıp artık sıradan bişey bunlar Mersin belediye olarak hiçbir zaman yönetilmediki. Hiç belediye başkanı olmasa da ancak şuan ki halde olurdu
    Cevapla
  • ADANALI ALİ 2 ay önce Şikayet Et
    İyi cesaret bu ...PKK ve CHP lilerin hakim olduğu bir belediyeden şikayetçi olmak...Bunlar insanın peşini bırakmaz. Tuzak kurarlar.
    Cevapla
  • Batı Trakyalı 2 ay önce Şikayet Et
    O kurumda çalışan kişi o kurumun kartını satıyorsa bizi bağlamaz diyemezsiniz, bu zat evde pijama dikip satmadı Mersin 33 kart sattı, siz de çağdaş ve medeni bir şekilde aradan sıyrılmaya çalışmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu