Özel’in bedelli gafı sonrası Kurum'un askerlik geçmişi ortaya çıktı! Dikkat çeken detay…

CHP lideri Özel’in bedelli askerlik ile ilgili yaptığı gafın tartışmaları sürerken Cumhur İttifakı’nın İBB adayı Murat Kurum’un askerlik fotoğrafları ortaya çıktı. Kurum’un askerliğiyle ilgili bir detay ise dikkat çekti…

GİRİŞ 04.03.2024 13:09 GÜNCELLEME 04.03.2024 13:11
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler yaklaşırken CHP'de genel başkanlığı tartışılan Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde Murat Kurum'u hedef alarak yaptığı bedelli askerlikle ilgili açıklama sonrasında geniş bir tepkiyle karşılandı.

Bedelli askerlik yapanları küçümseyen Özel açıklamasında, "Türkiye'yi sevenlerden oy istiyoruz. Bedelli askerliğe kaçanlardan değil. Gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU'NUN BEDELLİ ASKERLİK YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Ancak, Murat Kurum'u bedelli askerlik üzerinden eleştiren Özgür Özel'in iddiasının tersine bir durum ortaya çıktı. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun bedelli askerlik yaptığı, Murat Kurum'un ise 2000 yılında askerlik görevini uzun dönem olarak yaptığı öğrenildi.

DİKKAT ÇEKEN DETAY: GÖNÜLLÜ OLARAK ŞIRNAK’A GİTMİŞ

2000 yılında İstanbul'da Tuzla Piyade Birliği'nde askerlik görevine başlayan Murat Kurum, aynı yılın şubat ayında İzmir Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'na teslim oldu.

İzmir Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'nda görev yaparken terörle mücadele için gönüllü olarak Şırnak'a giden Kurum, 18 aylık zorunlu askerlik görevini burada başarıyla tamamladı. Murat Kurum, daha sonra 21 Temmuz 2001 tarihinde terhis oldu.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 49
  • Cezmi 2 ay önce Şikayet Et
    Heyt be aslan parçası
    Cevapla
  • Sivaslı 2 ay önce Şikayet Et
    Yılmaz YOZYIL' ı kendine danışman olarak ata bence yoksa chp yi bitirecen; diyecem ama rahat ol : Bidon kapağına oy verecek olan seçmen sizde çook maalesef.
    Cevapla
  • sporsever 2 ay önce Şikayet Et
    Özgür ve özel olmayan askerlik yapmışmı
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Mesele askerliği paralı veya normal yapma meselesi değil. Mesele chp nin vatan millet bayrak ve İslam düşmanı olması ve dış güçlere hizmet etmesi.
    Cevapla
  • ::::::::1453:::::: 2 ay önce Şikayet Et
    YÜCE ALLAH şeytanlaşmış kişilerin ayağına şeytanları öylebir dolaştırırki tepetaklak özer gibi yuvarlanır işin içinden de çıkamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Portakal'dan CHP'li isme sert sözler: 'Gerçekten hiç utanma yok'
İngiliz ekonomisten TCMB yorumu: Tren şimdi diğer yöne gidiyor