İzmir'de askeri helikopter zorunlu iniş yaptı! 1 yaralı

İzmir'de Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nden havalanan askeri helikopter, Urla'daki Bağlı Bademler köyünde boş bir araziye zorunlu iniş yaptı. 1 personel yaralandı.

GİRİŞ 05.03.2024 14:50 GÜNCELLEME 05.03.2024 17:07
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nden havalanan askeri helikopter, Urla ilçesine Bağlı Bademler köyünde boş bir araziye zorunlu iniş yaptı. Olayda 1 personel yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında helikopterin teknik arıza nedeniyle zorunlu iniş yaptığı ve yaralanan personelin tedavi altına alındığı belirtildi.

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nden havalanan askeri helikopter, Urla ilçesine Bağlı Bademler köyünde boş bir araziye zorunlu iniş yaptı. 3 personelin bulunduğu helikopterde zorunlu iniş sırasında 1 personelin yaralandığı duyurulurken helikopterin teknik arıza nedeniyle iniş yaptığı bildirildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada helikopterin zorunlu inişi sırasında yaralanan personelin tedavi altına alındığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"2'nci Ana Jet Üs Komutanlığından (Çiğli/İzmir) kalkan bir adet helikopterimiz teknik bir arıza nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalmıştır. Helikopterimizde hasar meydana gelmiştir. Olayda yaralanan bir personelimiz hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır."

İZMİR VALİLİĞİ: SORUNSUZ NAKİLLERİ SAĞLANDI

Olayla ilgili İzmir Valiliği de bir açıklama yayımladı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı, eğitim amaçlı faaliyet gösteren askerî helikopter, Urla ilçesi Bademler Mahallesi sınırlarında acil olarak sert iniş yapmış, helikopterdeki 3 mürettebattan 1 personel yaralanmış, 2 personel olaydan herhangi bir yara almadan kurtulmuşlardır. Tüm personelin olay yerinden sorunsuz olarak nakilleri sağlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAYNAK: İHA, DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 40
  • ALLAH dostu 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i mağfiret eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e rahmet eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e yardım eyle, zafer nasîb eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i muhâfaza eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i bir araya getir ve yekvücût eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i ıslah eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in sıkıntılarını gider!
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 1 ay önce Şikayet Et
    olur bazen böyle vakaalar önemli olan cana zarar gelmesin
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah şifa versin inşallah
    Cevapla
  • Xyz 1 ay önce Şikayet Et
    Kaldırın artık şu UH1 helikopterleri. Ömürlerini tamamladılar. Pilotun, teknisyenin canı bu kadar kıymetsiz mi ?
    Cevapla
  • aksaray 1 ay önce Şikayet Et
    olmasa iyi idi. ancak gelen mala gelsin askerlerimize bir şey olmamış. helikopiterin yenisini devletimiz yapar. atak2 üretimi var şükürler olsun.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sana genel maksat helikopteri ile taarruz helikopteri arasındaki farkı mı anlatayım. Kaldırın dediğin şeyin yedeğinin olmadığı pahalı ve ihtiyaç olduğunu mu anlatayım. Arıza nedeni ile acil iniş yaparken kırıma uğraşmış konuyu anlamadan araba gibi at çöpe gitsin diyecek kadar arkasındaki eğitim ve altyapıyı bilmemene mi kızayım bilemedim. Bu ülke boş konuşan adam doldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi yarı finali yıldızlar geçidi: 1.2 milyar euroluk kadro
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...