Gazze'deki katliamın Türkiye'deki sponsorları için harekete geçildi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneğince (MAZLUMDER), İsrail ile ticaret yapan şirketlerin tespiti ve şirket yöneticilerinin yargılanmaları istemiyle suç duyurusunda bulunuldu.

GİRİŞ 06.03.2024 13:03 GÜNCELLEME 06.03.2024 13:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen grup, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına İsrail ile ticaret yapan Türk vatandaşları ve ticari şirketler hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini sunduktan sonra basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Avukat Halis Çıtır, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten sonra silahsız ve savunmasız Gazze halkını havadan ve karadan hedef gözetmeksizin bombaladığını anımsattı.

Dünya genelinde yapılan eylem ve gösterilen tepkilere rağmen İsrail'in soykırımdan vazgeçmediğini belirten Çıtır, geçen 5 aylık sürede kimyasal silahlar kullanılarak 3000'den fazla insanın katledildiğini, on binlerce insanın yaralandığını, Gazellilerin açlık ve sefalete mahkum edildiğini söyledi.

İsrail dostu firmalardan pişkinlik: ‘Boykot listesindeki markalar hala suçlunun safında!’İsrail dostu firmalardan pişkinlik: ‘Boykot listesindeki markalar hala suçlunun safında!’

Starbucks ve McDonald's'ın ardından Domino's'a da boykot şokuStarbucks ve McDonald's'ın ardından Domino's'a da boykot şoku

Yerli kart TROY'a talep artıyor!Yerli kart TROY'a talep artıyor!

Birleşmiş Milletler (BM) kararları ve Uluslararası Adalet Divanının ihtiyati tedbir kararına rağmen İsrail'in "soykırım" suçunu işlemeye devam ettiğini vurgulayan Çıtır, "Adalet Bakanlığına gönderilen dilekçelerin gereğinin yapılmasını ve acilen soruşturma izni verilmesini bekliyoruz. Böylece BM nezdinde yargılanan işgalci rejimin yetkileri evrensel yargı yetkisi kapsamında Türkiye'de yargılanacak ve bu usul bölge ülkelerine de yayılırsa burunlarını bile dışarı çıkaramayacak hala geleceklerdir." dedi

- "YARDIM EDEN SIFATIYLA SORUMLU TUTULMALARINI TALEP EDİYORUZ"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı günden beri Türkiye'den İsrail'e ticari faaliyetlerin aralıksız devam ettiğini dile getiren Çıtır, birtakım ticari ürünlerin silah yapımında kullanılan ham madde niteliğinde olduğunu ve askeri amaçla kullanıldığını anlattı.

Halis Çıtır, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ticaretin kirli bir ticaret olduğunu her fırsatta dile getirdik. Bu ticareti yapan gerçek kişi, tacirler ve şirketlerin yöneticileri ikaz edilmiştir. Ancak bırakın azalmayı Ocak ve Şubat 2024 verilerine göre, İsrail ile ticaret artmıştır. Bu kişi ve şirketlere Türk Ceza Kanunu'nun suça iştirak hükümleri çerçevesinde yer alan 'yardım etme' suçu kapsamında adli işlem uygulanmalıdır.

Savcılıklarca yapılacak araştırma ve yürütülecek soruşturmalar neticesinde işgalci ve soykırımcı İsrail ordusuna ham madde ve mühimmat temin eden silah yapımında kullanılabilecek ürünleri ve her türlü askeri malzemeyi ihraç eden gerçek kişi tacirlerle, tüzel kişi şirket yöneticilerinin tespit edilerek işlenen bütün suçlardan yardım eden sıfatıyla sorumlu tutulmalarını talep ediyoruz."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Reşo 3 hafta önce Şikayet Et
    Soykırımcı İsrail ABD mallarını alanlar sadece ve sadece kanı bozuklardır bunlardan yemek yiyip içenler. hayindir
    Cevapla
  • memo 3 hafta önce Şikayet Et
    anadolu grup altında tog, efes, coca cola, opet, migros bunlar israili destekliyor
    Cevapla
  • Hz. Ömer 3 hafta önce Şikayet Et
    Bilin bakalım hangi ülkenin millî takımı Mg Donald's ile sponsor anlaşması imzaladı.????? Birkaç ay önce.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu şirketleri açıklasalar, bizler de bilsek
    Cevapla
  • doğruya doğru 1 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun her alanda mücadele edip,Filistini yanlız bırakmayan dernek,topluluk,örgüt,siyasi oluşumlara...canla başla mücadle ediyorlar bizler ise sadece okuyoruz..ta bii ki,hiç okumayan bu tarfta gözü,yüzü olmayanlarda var..en kısa sürede devlet bu işe net,şeffaf adım atmalı,İTRAİL menşeili herşeyin italatı yasaklanmalı...taaa kiii İTRAİL ceza alıp,cezası bitene kadar...yada yok olana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak