Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracısının elektriğini kestirdi

Ankara'da, ev sahibi Mehmet D., yüzde 100'lük kira artışını kabul etmediği için kiracısı emekli Adem Aktaş'ın oturduğu dairenin elektriğini kestirdi. Mum ışığında yaşayan kiracı Aktaş, evden çıkmayacağını, mahkemeye başvuracağını söyledi.

Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracısının elektriğini kestirdi
Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracısının elektriğini kestirdi
GİRİŞ 07.03.2024 23:22 GÜNCELLEME 07.03.2024 23:24
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Ev sahibi Mehmet D., Yenimahalle ilçesi Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki evinin kirasını 5 bin TL'den 10 bin TL'ye çıkarmak istedi. Ancak kiracı Adem Aktaş, emekli olduğunu ve bu kirayı ödeyemeyeceğini söyledi. Mehmet D., kiracısından evi tahliye etmesini istedi ancak Aktaş bunu da kabul edemeyeceğini söyledi. Mehmet D., kendi üzerine olan elektrik aboneliğini iptal etti.

'10 SENE KİRAYI ELDEN ALDI, VERGİ VERMEDİ'

Kiracı Adem Aktaş, 10 yıldır zihinsel engelli kardeşi ile oturduklarını, ev sahibinin isteği üzerine kirayı da elden verdiğini belirtti.

Bu yüzden elektrik, doğal gaz aboneliklerin ev sahibinin üzerinde olduğunu söyleyen Aktaş, "Buradan çıkmamı ya da 10 bin lira kira vermemi istiyor. Benim emekli maaşım zaten yeni 10 bin lira oldu. 10 bin lira kira versem; 900 lira yakıt parası, suyu, gazı var. Nasıl geçineceğim? Doğal gazı da kesmişti, ben hemen gidip abone oldum; fakat elektriğe yetişemedim. Elektriği açtırmaya gittiğimde, 'Daire ev sahibinin eşinin üzerine, bize onun kimlik fotokopisini getir, öyle açalım' dediler. O da vermiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Ev sahibine söylediğimde, 'Beni ilgilendirmez' diyor. Başka gelirim de yok. Kombi çalışmıyor, elektrik yok, ocakta su ısıtıp banyoya gidiyoruz. İlkel bir yaşam sürüyoruz, mumla yaşıyoruz. Lavaboya, mutfağa mumla gidip geliyoruz. Mahkemeye vereceğim. Ev sahibi, 10 sene kirayı elden aldı, vergi vermedi" dedi.

Ev sahibi Mehmet D. ise aboneliği üzerine alması için kiracısının elektriğini kestirdiğini iddia edip, yüzde 100 zamla ilgili açıklama yapmadı. 

 

 

 

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • Ferdi 1 ay önce Şikayet Et
    15 sene kiracı olarak yaşadım. Her sene-i devriyesinde enflasyon oranında kira ücretini arttırdım. Sorun olmadı. Gerçek enflasyonun fırladığı günümüzde kiraya %25 zamda ısrarcılık anlamsızdır, fırsattan istifade etmektir.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Artık anlayın hemen hemen her şeye 1 sıfır geldi. Kriz öncesi kirası 1.000 tl di. Şimdi maaş kirası 10.000. Maaşlarda öyle değil mi ? 6 bin maaş olan oldu 60 bin. Milleti artık karşı karşıya getirecek haberler yapmayın.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah her ev sahibinede halden anlayan kiracı versin.
    Cevapla
  • Yorumcu 1 ay önce Şikayet Et
    Allah ac gözlű ev sahiplerinide kiracı durumuna düşürsün%100zam yapan ev sahibini desdekliyenler var ya tabiki genelde bunlarında evi var belli
    Cevapla
  • misafir2 1 ay önce Şikayet Et
    aynı şeyin tam tersini de söyleyin.. günümüzde en çok kiracılar zor durumda ve mağdur
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Evin gelir aracı olup olmadığına kim karar veriyor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Demek ki ihtiyacın yok bak bakayım ihtiyacın olsa 4.binliramı alıyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?