Sultangazi'de insanlık dramı: Hamile kadın, 5 çocuğuyla evden atıldı!

Sultangazi'de eşi bir hafta önce sınır dışı edilen Suriyeli kadın, ev sahipleri tarafından 5 çocuğuyla yaşadığı evden çıkarıldı. Bir Kur'an kursuna kısa süreli olarak yerleştirilen kadın ve 5 çocuğu Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

GİRİŞ 09.03.2024 16:40 GÜNCELLEME 09.03.2024 19:39
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İstanbul Esentepe Mahallesi'nde yaşayan Ruveyde K., eşinin sınırdışı edilmesinden birkaç gün sonra ev sahibi tarafından 5 çocuğuyla yaşadığı evden çıkarıldı. Çocuklarıyla birlikte sokakta kalan ve ikiz bebeklere hamile olduğu öğrenilen Ruveyde K., çevre sakinleri tarafından bir depoya yerleştirildi. Depo sahibinin durumu öğrenmesinin ardından oradan da çıkarılan aile, sokakta kalınca mahalleli bu kez Ruveyde K. ve çocuklarını bir Kur'an kursuna yerleştirdi.

Daha sonra Ruveyde K. ve 5 çocuğunun Selimpaşa geri gönderme merkezine teslim edildiği öğrenildi. Ruveyde K.'nin 2 çocuğu daha olduğu öğrenildi. 

"HERKESİ ARADIK; BİR YANIT ALAMADIK"

Mahalle sakinlerinden Mustafa Kazcı, "Mal sahibi arkadaşımız onları çıkartmış. Çalışanlardan biri de anahtarı teslim etmeden önce bu aileyi buraya getirmiş yerleştirmiş. Bu kişilere elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalıştık. Geldik baktık. Bir anne, 5 çocuk. Galiba çocuklarından biri de polisler tarafından alınarak yurda yerleştirilmiş. Diğer çocuklara bir işlem yapılmamış. Biz burada elimizden geldiği kadar herkesi aradık, belediye olsun, kaymakamlık olsun. Tandığımız bildiğimiz herkese haber verdik. Herhangi bir yanıt alamadık" diye konuştu. 

"İNSANIN İÇİ PARÇALANIYOR"

Tevhide Özbey, "5-6 kişiler, anne dün geç geldi. Saat 11.00'e kadar gelmedi. Biz geldik burada çocuklara yardım ettik. Yemek, içecek, yatak getirdik. Hiç fayda etmedi yer soğuk. Olmuyor böyle sabah 07.00 'de geldim hepsi yerde yatıyordu. İnsanın içi parçalanıyor, insan dayanamıyor. Ben şahsen çok üzüldüm, çok da ağladım. Bu akşam da hiç uyuyamadım. Öyle bir strese girdik. Komşulardan Allah razı olsun herkes bir şeyler getirdi, yemek, para. Her şey yemek ve parayla bitmiyor" dedi.

Ayşe Kazcı, "Toplam 7 çocuğu var, ikizlere de hamile. Şu an düşük tehlikesi de var, durumu baya kötü. Kadın sancılı, çocuklar sefil halde. Üstlerinde başlarında hiçbir şey yok. Allah yardımcıları olsun" şeklinde konuştu.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • Mühendis 1 ay önce Şikayet Et
    5 çocuk ve anne karnında ikiz bebek. Bu 7 çocuğun ne suçu var? Bunları nasıl bir gelecek bekliyor? Çok zor bir durum. Allah yardım etsin.
    Cevapla
  • Ua49 1 ay önce Şikayet Et
    ailenin dramına mı üzüleyim yoksa burdaki değişik ucubelerin insanlıktan nasibini almamış onamı üzüleyim bilmiyorum yazık yazık.!!
    Cevapla
  • Aligato 1 ay önce Şikayet Et
    Yqziklar olsun o ev sahibine
    Cevapla
  • mavikan 1 ay önce Şikayet Et
    yorumların bir kısmına ve yetkili kişilerin tavırlarına bakınca batı ülkelerine bakarak daha fazla insanlıktan çıkan bir zümreyle yaşamaya başlamışız
    Cevapla
  • Ömer 1 ay önce Şikayet Et
    Polis neden bir çocuğu yurdu yerleştiriyor bu yanlış bir hareket çocuğu annesine teslim etsinler ailenin parçalanması yanlış bir tutum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'