İstifası istenmişti: Burcu Köksal'dan Özgür Özel'e çok ağır İmamoğlu göndermesi

DEM Parti'ye kapıyı kapatmasıyla partiyi karıştıran CHP'nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal, istifasını isteyen Özgür Özel'e çok ağır bir cevap verdi. Köksal ayrıca Özel'e, İmamoğlu'nu da kast ederek ağır bir göndermede bulundu.

İstifası istenmişti: Burcu Köksal'dan Özgür Özel'e çok ağır İmamoğlu göndermesi
İstifası istenmişti: Burcu Köksal'dan Özgür Özel'e çok ağır İmamoğlu göndermesi
GİRİŞ 09.03.2024 20:33 GÜNCELLEME 09.03.2024 20:33
Bu Habere 232 Yorum Yapılmış

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde DEM Parti hariç bütün siyasi partilere kapımızı açık olacak" açıklaması, partide krize neden oldu. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uşak mitinginde düzeltme yapmak zorunda kalarak, "Ufak bir dil sürçmesi yaşandı. Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi'nin kapıları da herkese açık" dedi. 

CHP'nin Afyon adayı Köksal, 'DEM'e kapıyı kapattı! Özel ve DEM'den peş peşe açıklamaCHP'nin Afyon adayı Köksal, 'DEM'e kapıyı kapattı! Özel ve DEM'den peş peşe açıklama

Ancak Köksal, Özel'in açıklamasından sonra geri adım atmadı, sözlerinin arkasında durdu. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Köksal'ın son çıkışının Ankara ve İstanbul'u sarstığını söyledi. Övür, "Sarstı, çünkü CHP-DEM ittifakının esas amacı Ekrem İmamoğlu'nu kazandırmaktı. O iş çökerse, İmamoğlu ve 2028 hayali biterdi" değerlendirmesini yaptı. Övür, yazısına şöyle devam etti:

Bu yüzden İmamoğlu, kendisinin amiri durumunda olan Burcu Köksal'a yönelik zehir zemberek bir çıkış yaptı:

"Öyle, 'Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüm diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak, onu söyleyeyim."

Bu çıkış aynı zamanda esas genel başkanın ya da Saraçhane medyasının deyimiyle "lider"in kim olduğunu da gösterdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Burcu Köksal'a: Ya kendine başka bir iş yada başka parti bulacakEkrem İmamoğlu'ndan Burcu Köksal'a: Ya kendine başka bir iş yada başka parti bulacak

'BİR MÜTEAHHİDE PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ'

Bütün bunlar da gizli saklı değil, kamuoyunun gözü önünde oldu ve işin sadece görünen kısmıydı. Arka planda ise çok daha sert ve derin bir kavga vardı. Açıklamanın duyulmasından sonra küplere binen İmamoğlu, hemen telefona sıralıyor ve "Genel Başkanı" Özgür Özel'i arıyordu. Kulislerde buna arama değil, "azarlama" deniyordu:

"O kadını kaldır at partiden..."

Sonra Özel, Burcu Köksal'ı arıyor ve o da onu azarlıyordu:

"Ben düzeltme yaptım, beni dinlemediniz. Hemen adaylıktan istifa edin..."

Köksal'ın cevabı ise kamuoyunun yakından bildiği Canan Kaftancıoğlu-İmamoğlu kavgasını hatırlatıyordu:

"Özgür Bey, genel başkan olarak 80 ili ve İstanbul'u bir müteahhide peşkeş çektiniz ve partiyi teröristlere teslim ettiniz. Asıl siz istifa edin."


Köksal çok daha ayrıntılı bu kavganın içyüzünü açıklar mı göreceğiz ama kulislerde yüze kapanan telefonlar, İmamoğlu'nun tehdide varan konuşmaları gibi onlarca şey konuşuluyor.

Gördüğünüz gibi CHP'de tablo mayıs travmasından çok daha vahim ve patlamaya hazır durumda.

Kurultay sonrası CHP'nin yönetilemediği, 160 bini aşkın CHP üyesinin istifa ettiği, çok merkezli bir CHP olduğu ve bunlar arasındaki kavganın er veya geç patlayacağı biliniyor ve bekleniyordu ama bu kadar erken açığa çıkacağı tahmin edilmiyordu.

Siyaset üretmeden siyaset yapmanın, gizli kapaklı ittifaklarla iş kotarmanın nasıl bir siyasi savrulmaya ve dip dalgaya yol açacağını kestirmek hiç kolay değil. CHP tam da bunu yaşıyor.

CHP'li Burcu Köksal'ın açıklaması krize neden olmuştu, DEM'den dikkat çeken çıkışCHP'li Burcu Köksal'ın açıklaması krize neden olmuştu, DEM'den dikkat çeken çıkış

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 232
  • Eski chp li 1 ay önce Şikayet Et
    Helal olsu burcu hanima partiyi deme teslim etti pkk yi bu chp zihniyeti yillar once meclise onlar soktu
    Cevapla
  • omurga34 1 ay önce Şikayet Et
    gerçek chp bu bu kardeşimiz genel başkan yapın chp toparlanır..en azından omurgası sağlam
    Cevapla
  • mehmet efe 1 ay önce Şikayet Et
    helal olsun burcu hanıma e nede olsa efeler diyarı egenin kızı öyle başkalarına benzemez
    Cevapla
  • abdullah 23 1 ay önce Şikayet Et
    imamoğlu çok tehlikeli biri siz sırtınızı sıvazlıyor sanırsınız ama o hançeri saplayacağı yeri arıyordur. her tarafta kendi resimleri özgür özelin pul fotoğrafı bile yok. cumhurbaşkanı olsa ülke 1 ayda parçalanır haberiniz olsun. ıraktan,suriyeden,libyadan beter oluruz.şeytandan sonra ekremden Allah'a sığınmak lazım.
    Cevapla
  • ayten 1 ay önce Şikayet Et
    iclerinde pkkli olmayanlarda kalmis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...