Tarih öncesi dönemlere ait: İşte Nuh tufanında sığınak olarak kullanılan gizemli mağara

Tokat bulunan ve Nuh tufanından kaçanların sığındığına inanılan Luvi Mağarası, turizme kazandırılmayı bekliyor. Tarih öncesi dönemlere ait birçok iz taşıyan mağaranın gizemi ise hala çözülemedi…

GİRİŞ 11.03.2024 12:42 GÜNCELLEME 11.03.2024 12:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Tokat’ın Niksar ilçe merkezine 10 km uzaklıkta bulunan Efkerit vadisindeki zeminden 100 metre yükseklikteki yamaçta bulunan mağara görüntüsü kadar hakkındaki rivayetlerle de dikkat çekiyor.

Mağaranın, Luvi kavmi tarafından Nuh tufanında sığınmak için inşa edildiği düşünülüyor.

Tarih öncesi dönemlere ait birçok gizemi barındıran mağaranın taşlarla örülü girişinin nasıl yapıldığı ise merak konusu.

Çeşitli kaynaklarda Danışmentli hükümdarı Nizamettin Yağıbasan’ın burayı askeri üs olarak kullandığı da yer alıyor. İlginç mağara turizme kazandırılacağı günü bekliyor.

Rivayeti ile dikkat çeken mağaranın turizme kazandırılması gerektiğini söyleyen yöre sakinlerinden Yunus Bektaş, “Ben bu çevrede yaşıyorum. Burası Efkerit vadisi olarak geçiyor. Rivayete göre burası Luvi Tapınağı olarak geçiyor. Şuan da Efkerit Vadisinde bulunuyoruz. Rivayete göre Nuh Tufanından kaçanlar gelip burada sığınmışlar. Bu mağara yaklaşık 100 metre yükseklikte bulunuyor. İnsanlar buraya ulaşımda zorluklar çekiyor. İçerisinde de ne olduğunu bilmiyoruz. Mağaranın önüne taş dizmişler. Bu taşların nasıl buraya çıkartılarak dizildiği de bilinmiyor. İçerisinde ne olduğunu da bilmiyoruz. Burası gerçekten çok güzel bir yer. Ben de buraya gelerek fotoğraf çekindim. Yöre halkı olarak buranın da turizme kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

Luvi Mağarası, Tokat'ın zengin tarihine ve doğal güzelliklerine eklenerek, bölgenin turizm potansiyelini artırabilecek önemli bir cazibe merkezi olmaya aday görünüyor.

 

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 8
  • Koray Derik 1 ay önce Şikayet Et
    Duvar olarak dizilen taşlar en fazla 1500 yıllık.
    Cevapla
  • Mustafa038 1 ay önce Şikayet Et
    Nuh tufanından korunmak için sığınmış olabilirler ama boğulmaktan kurtulamamışlardır.
    Cevapla
  • Mardinli 1 ay önce Şikayet Et
    Atıyorsanız biraz destekli atın bari bu mağara hayvanlardan korunmak için insanlar tarafından yapılmış belli tufandan korumaz hemde tufan birden gerçekleşen bir olay duvar örmesi düşünülemez
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    yerden 100 metre yukarda yazıyor tam okuyamadın herhalde, bir daha oku
    Cevapla
  • Hasan Özkaymak 1 ay önce Şikayet Et
    Gemiyi Hz. Nuh kaç saniyede yapıverdi acaba? Bu mantıkla bu soruda sorulmaz mı sana acaba?
    Cevapla
  • Deli Dumrul 1 ay önce Şikayet Et
    Nuh tufanında yeryüzünün en yüksek kara parçası bile 70 kulaç su altında kalmış.
    Cevapla
  • Köfte Diyeti 1 ay önce Şikayet Et
    El deliye biz akıllıya muhtacız YARAB
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması