YÖK'ten vakıf üniversitelerinin öğretim elemanı ücretlerine ilişkin yeni karar!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinin öğretim elemanlarına, devlet üniversitelerinde ödenen net ücretten daha az ödeme yapamayacaklarına karar verdi.

GİRİŞ 18.03.2024 09:54 GÜNCELLEME 18.03.2024 09:59
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, vakıf üniversitelerine gönderilen yazıyla, öğretim elemanlarına devlet üniversitelerinde ödenen emsal net ücret tutarından daha az ücret ödeyemeyeceklerine ilişkin kesinleşmiş mahkeme kararının uygulanması gerektiği bildirildi.

Açıklamada, vakıf üniversitelerinin öğretim elemanlarına ödeyecekleri ücrete ilişkin, "devlet yükseköğretim kurumlarında ödenen emsal ücretin net veya brüt miktarından birisini esas alabileceklerine" yönelik kararın iptal edildiği hatırlatıldı.

Böylece, vakıf yükseköğretim kurumları, öğretim elemanlarına devlet yükseköğretim kurumlarında ödenen emsal net ücret tutarından daha az ücret ödeyemeyecek.

Buna göre vakıf yükseköğretim kurumları, öğretim elemanlarına bundan sonra brüt değil net miktar üzerinden ödeme yapacak.

Bu karara rağmen öğretim elamanlarına düşük ücret verilmesi durumunda vakıf yükseköğretim kurumları hem adli bakımdan hem Yükseköğretim Kurulu nezdinde müeyyidelere maruz kalacak.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • Hasan 1 ay önce Şikayet Et
    Özel okul öğretmenleri ve devlet üniversitlerinde çalışan ek ders ücretli öğretmenler için de yeni düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. İnsan emeğinin sömürülmesine müsade edilmemelidir
    Cevapla
  • Biznezaman 1 ay önce Şikayet Et
    Özel tarım üniversiteleride sayısal bölüm acıyor ise yök kapatılsın devlete yük olmasın milli egitim bakanlıgı lise dairesi bu işleri daha kolay halleder.
    Cevapla
  • NUTKU OKUYÖK 1 ay önce Şikayet Et
    ATATÜRK NUTKU ingilizcemi yazmış .İlimle dili kariştıranlar ilmi engelleyen.yök.salagı seni konuşturuyor. Niye Yökdeki prof da ilim olsa orda masada oturamaz ingilizce var ilim yok ögrenciden kacıyor . Yüksek oküz kurulu ingilizceden herkesi soruları zorluyarak ilimden elini ayaginı cektiriyor ilim yok ingilizce var dogru TÜRKİYE İNGİLTEREYE BAGLİ OLMASA YUKSEK ÖKÜZ KURULU BAZİ MESLEKLER
    Cevapla
  • Türküm Ben 1 ay önce Şikayet Et
    Burası Türkiye Türkce okunur yazilır bak sen bile Türkceyi tam yazamiyorken ingilizceden hala hayır bekleyenden vatanına hayir gelirmi ibna sina kitabları ingilizcemi ki özentili takıntınız kişilik zayiflıgınizdan ingilizce ile deyil ilimle ögünün artık
    Cevapla
  • murat 1 ay önce Şikayet Et
    özel ilk öğretim lise öğretmenlerinede aynı uygulamaya benzer bir uygulama getirilmeli özeldeki öğretmenler devlettekiler kadar ücret almalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?