MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi... MİT, PKK/KCK sözde Gençlik Topluluğu Kadın Genel Sorumlusu Bişeng Brüsk kod adlı Rojda Bilen'i Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi. Bilen'in terörden arananlar listesinde mavi kategoride yer aldığı öğrenildi.

GİRİŞ 19.03.2024 12:08 GÜNCELLEME 19.03.2024 12:10
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ...

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), sınır ötesindeki operasyonları ile terör örgütlerine darbe vurmaya devam ediyor. 

Son olarak Bişeng Brüsk kod adlı terörist için operasyonun düğmesine basan MİT, sözde sorumluyu tespit ederek; Irak'ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirdi.

Teröristin, PKK/KCK sözde Gençlik Topluluğu Kadın Genel Sorumlusu Rojda BİLEN olduğu öğrenildi. 

KADIN TERÖRİSTLERİN FAALİYETLERİNDEN SORUMLUYDU

Rojda BİLEN, örgütün gençlik topluluğu olarak adlandırdığı yapıdaki tüm kadın teröristlerin faaliyetlerinde birinci derecede sorumluydu.

MİT’in istihbarat ağı aracılığıyla BİLEN’in Irak/Süleymaniye kırsalında bulunan İran sınırındaki Pencevin bölgesinde faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

NOKTA OPERASYON İLE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

BİLEN’in yerinin tespiti üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Operasyon kararının verilmesinden çok kısa bir süre sonra Rojda BİLEN, nokta operasyon ile Irak/Süleymaniye kırsalında etkisiz hale getirildi.

GENÇLERİ TEŞVİK EDİYORDU

Rojda BİLEN, PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içerisinde çok önemli bir konumdaydı. BİLEN’in, terör örgütüne katılım yapacak gençleri tespit ve teşvik ettiği, ideolojik propaganda ile manipüle ettiği ve Türkiye’deki gençlik yapılanması mensuplarına eylem amaçlı talimatlar ilettiği belirlendi.

KOD ADI: BİŞENG BRÜSK 

Rojda BİLEN, 1988’de İsviçre’nin Lozan kentinde doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde eğitim gördü. 2009 başlarında örgüte müzahir parti faaliyetlerinde yer almaya başladı. Parti teşkilatları aracılığıyla 2011 yılında PKK/KCK’ya katıldı.

BİLEN, örgüt içerisinde Kandil, Gare, Suriye, Mahmur gibi bölgelerde faaliyet gösterdi. Aslen Şırnak/Cizreli olan Rojda BİLEN hakkında Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan aranırlık kaydı bulunuyordu. Rojda BİLEN, İçişleri Bakanlığı terör arananlar listesinde mavi kategoride yer alıyordu.

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • ssk emeklisi 1 ay önce Şikayet Et
    Yurtiçi de yurt dışı da PKK ve fetö'cü dolu daha çok var hızlanın biraz artık bitirin bu domuzlardan Siz de bıktınız Millet de bıktı
    Cevapla
  • ssk emeklisi 1 ay önce Şikayet Et
    tüh tüh demle beraber CHP'de yas ilan etmiştir Ne de olsa kankiler
    Cevapla
  • KÖKSAL 1 ay önce Şikayet Et
    ATEŞLERİ BBBOOOLLL OLSUN... Darısı geride kalanların başına... En sevdiğim renk Sarı Sarı Torbalar... Emeği geçenlerden Allah (c. c) razı olsun... Attığınız mühimmat boşa gitmesin, hedefleriniz tam isabet olsun...
    Cevapla
  • Istanbullu 1 ay önce Şikayet Et
    Isimlerine bakiyorum bunlar katiyen kürt degil benim kürt kardeslerimin ismi ya Adem ,ya cemal ama bunlar kesinlikle kürt degil.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ayak takımlarını bırakıp elebaşları haklayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"