Devlete ‘Devlet’ üzerinden saldırdılar! Demokrasiye darbe…

Devlet memurlarının ikamet ettiği illerde oy kullanmasını çarpıtarak askerlere hakaretler savuran DEM Parti, Türkiye’nin demokrasi şöleni yaşadığı seçim gününde çirkin bir algı operasyonu gerçekleştirdi.

GİRİŞ 31.03.2024 17:56 GÜNCELLEME 31.03.2024 17:56
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

Türkiye bugün yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti. Doğu'da 32 ilde saat 07.00'da başlayan oy verme işlemi 16.00 itibariyle tamamlandı.

Polis, asker, öğretmen, doktor gibi devlet memurlarının ikamet ettiği illerde oy kullanmaları yasal iken oy kullanmaya giden asker ve polisler doğu bölgesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ittifakı DEM Parti tarafından çirkin bir saldırı gerçekleştirildi.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez’in Şırnak’ta oy kullanan polislere hakaret edip saldırı girişiminde bulunduğu video tepki çekerken benzer bir görüntü Mardin’den de geldi. DEM Parti Mardin Milletvekili Altın da İrmez gibi oy kullanmaya giden güvenlik görevlilerine sözlü hakaretlerde bulundu. Ağrı’da ise DEM Parti Belediye Başkan Adayı Hazal Aras ve DEM üyesi Sırrı Sakık ikamet ettikleri yerlerde oy kullanan güvenlik güçlerini hedef alarak ‘hırsız’ dediler. Görüntüler kısa sürede tepki çekerken DEM Partililerin çirkin saldırısı ‘algı’ olarak yorumlandı.

DEM PARTİ’DEN ÇİRKİN ALGI OPERASYONU

Türkiye’nin demokrasi şöleni yaşadığı seçim gününde devlet memuru olan polislere DEM Parti vekilleri ve adayları tarafından çirkin bir algı operasyonu gerçekleştirildi. Tüm seçmenler gibi yasal olarak ikamet ettikleri yerlerde oy kullanan polis, asker, doktor, öğretmen gibi devlet memurlarına saldıran DEM Partililer, ‘binlerce asker-polis burada şu anda oy kullanıyor’ sözleri ile algı yürüttü.

DEM Parti Belediye Başkan Adayı Hazal Aras’ın, tayin ederek Ağrı’da ikamet eden devlet memuru polis ve askerlere ‘Hiçbiri Ağrılı değil burada oy kullanıyorlar, bu seçim meşru bir seçim mi’ sözleriyle hakaretler savurarak yürüttüğü algı operasyonu demokrasiye vurulan darbe olarak nitelendirildi.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 162
  • Cem 4 hafta önce Şikayet Et
    Dinime küfreden Müslüman olsa bari.. Bunların kürtlükle bir alakasıda yok
    Cevapla
  • vatandaş 4 hafta önce Şikayet Et
    istanbul ankaradaki kürtlerin kaçı istanbullu ankaralı yüzde beşi bile değil boş yapma oraları asla arındıramayacaksın yakın gelecekte kursağında kalacaktır
    Cevapla
  • Türkiye uyan 4 hafta önce Şikayet Et
    Benim askerime polisime görevli memuruma kimsenin haddi deyil laf söylemek
    Cevapla
  • Sena 4 hafta önce Şikayet Et
    Bu PKK partisini kapatmak devletin görevidir şimdiye kadar seçme ve seçilme hakkı alinicakti
    Cevapla
  • fuzul 4 hafta önce Şikayet Et
    Kafir düşmanıyım, hangi ırktan olursa olsun!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aşı üreten firma yıllar sonra itiraf etti: Covid aşısı hakkında şok gerçek
Ankara'yı sel aldı! Cadde ve sokaklar göle döndü