Provokatörler bir ili daha karıştırdı!

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının elinden alınması ile ortaya çıkan provokatörler Van’ın ardından Hakkari’yi de karıştırdı.

Provokatörler bir ili daha karıştırdı!
Provokatörler bir ili daha karıştırdı!
GİRİŞ 03.04.2024 12:29 GÜNCELLEME 03.04.2024 12:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

DEM Parti’nin, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı'nın seçime 2 gün kala yaptığı itiraz üzerine geri alındığının açıklanmasının ardından, seçimin kazananı olarak ikinci sıradaki AK Parti ilan edildi. 

Bunun üzerine DEM Parti, çok sert bir açıklama yayımlarken protestolar başladı. Polis, sloganlar atıp provokatörlük yapanları basınçlı su ve gaz bombaları ile dağıtırken; protestolar akşam saatlerinde diğer illere de sıçradı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise Van, Hakkâri, Siirt, Batman, Şırnak, İzmir'de 89 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

HAKKARİ'DE ENDİŞE YARATAN GÖRÜNTÜLER

Protestoların yaşandığı şehirlerin başında gelen Hakkari'den gelen görüntüler ise endişe yarattı. Yüksekova ilçesinde de protesto edildi. İftar sonrası ilçenin Cengiz Topel caddesinde bir araya gelen grup, yürüyüş yapmak isteyince polis müdahale etti. Basınçlı su ve biber gazı ile yapılan müdahale sonrası gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

AK PARTİLİ İSMİN İŞYERİNE SALDIRI

Bir grup tarafından AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya'ya ait işyerine saldırı düzenlendi.

Kaya ve beraberindekiler havaya ateş açarak kendilerini korumaya çalıştı.

Kaya ve beraberindeki Jandarma komandoların gelmesiyle işyerinden çıkabildiler.

KALAŞNİKOFLA ATEŞ AÇTI

Hakkari'deki bir başka görüntüde ise elinde kalaşnikof olan bir kişinin ateş açtığı görüldü.

ASKER ŞEHRE İNDİ

Olaylara müdahale için askerin sokağa indiği görüldü.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 2
  • halıl 3 hafta önce Şikayet Et
    Ver askere yetki bak ne oluyor ama yetki verilmez.
    Cevapla
  • Hurii 3 hafta önce Şikayet Et
    Kayyum farz. Yoksa beka meselesine dönüyor bu şehirler. Kusura bakmayın. Siperde kazanan atalarımızın kanını yerde koyup bu Fransız, İngiliz, İsrail, Ermenistan ekmeğine yağ suremeyiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu