Ankara yangınına Ateş Kuşu desteği

Türk Hava Kurumu’nun CL-215 tipi yangın uçakları yapılan modernizasyon sonrası önceki gün Ankara’da çıkan yangının söndürülmesinde aktif görev aldı.

GİRİŞ 04.04.2024 11:11 GÜNCELLEME 04.04.2024 11:23

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde araç lastikleri ve atıkların bulunduğu alanda büyük yangında, geçtiğimiz hafta deneme uçuşlarını tamamlayan bir THK uçağı da görevlendirildi. 

Ankara, Etimesgut ve Sincan itfaiye ekipleri ile AFAD, OGM, THK, DHMİ, EGM ve jandarma ekiplerince yoğun şekilde müdahale edilen yangına, Türk Hava Kurumu’na ait bir adet CL-215 tipi yangın söndürme uçağı da dahil oldu. 

5500 litre su taşıma kapasitesine sahip olan ve kamuoyunda "Ateş kuşları" olarak bilinen THK uçağı, Kurtboğazı barajından aldığı suyla yangına müdahale ederek, kritik bölgelere sıçramalara karşı önlem çalışmasında bulundu. 

THK bünyesinde halihazırda 9 adet olan CL-215 tipi yangın uçakları Türkiye’deki en kapasiteli yangın söndürme uçakları olarak biliniyor. Geçtiğimiz hafta itibariyle 4’ü aktif edilen söndürme uçakları her türlü afete karşı hazırda bekletiliyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harry Potter Kalesi de savaş mağduru oldu!Bombalar oraya da isabet etti
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...