Gayrettepe'deki yangın faciasında yeni gelişme! Bilirkişi raporu ortaya çıktı

Beşiktaş'taki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüne neden olan yangına ilişkin bilirkişi raporu ortaya çıktı.

GİRİŞ 06.04.2024 07:01 GÜNCELLEME 06.04.2024 08:53
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

29 kişiye mezar olan yangınla ilgili günlerdir detaylı bir soruşturma yürütülüyordu. Bunun yanı sıra bilir kişiler de devreye girmişti. O bilirkişi raporunda görüntülerden yanıcıların iş yerinde depo edildiği not edildi.

Bunun yanı sıra açık kaynak yapıldığı ve kaynak çapaklarının da etrafa sıçrayarak yangını daha da büyüttüğüne dair not edildi. Gerekli olan çıkış kapılarının da kapalı olduğu ifade edildi. Yangın söndürme sisteminin de çaılmadığı belirtildi. Öncelikle bu noktada, gece kulübünde tüpler vardı ama bir kısmı çalışmıyordu. Bu da raporda yer alıyor.

ÖN BİLİRKİŞİ RAPORU

Yazıda, şüphelilerin kusurlu oldukları, iş yerinin fenni ve teknik açıdan çalışmaya elverişli şekilde tutulması amacıyla üzerlerine düşen yasanın yüklediği yükümlülükleri yerine getirmedikleri ve bu sebeple birden fazla kişinin ölümüne sebep oldukları belirtildi.

Ön bilirkişi raporuna, olay yeri inceleme ekiplerinin yapmış oldukları incelemelere göre kusurlu olduklarının tespit edildiği vurgulanarak kamera görüntülerinden yanıcı malzemelerin iş yerinde depo edildiği, açık kaynak yapıldığı ve kaynak çapaklarının etrafa sıçradığı, yangın çıkış kapılarının kapalı olduğu, yangın söndürme sisteminin çalışmadığı, ayrıca ifadelere göre yangın söndürme tüplerinin bir kısmının çalışmadığına dikkat çekildi.

Gece kulübü yangınıyla ilgili 11 kişi adliyeye sevk edildiGece kulübü yangınıyla ilgili 11 kişi adliyeye sevk edildi

Türkiye'nin yüreğini yakan gece kulübündeki yangının çıkış görüntüleri ortaya çıktı!Türkiye'nin yüreğini yakan gece kulübündeki yangının çıkış görüntüleri ortaya çıktı!

29 kişi hayatını kaybetmişti! Masquerade faciasında cevap bekleyen sorular29 kişi hayatını kaybetmişti! Masquerade faciasında cevap bekleyen sorular

Gayrettepe'deki yangında ölü sayısı her geçen dakika artıyor...Gayrettepe'deki yangında ölü sayısı her geçen dakika artıyor...

KUSURLU OLMALARI VE TOPLUMDA İNFİAL YARATMASI NEDENİYLE TUTUKLANMALARINA

Savcılığın sevk yazısında, şüphelilerin kusurlarının bulunması, olayda 29 kişinin ölmüş olması, bu durumun toplumda infial yaratması ve şüphelilerin serbest kaldığı takdirde telafisi zor zararların meydana gelebileceği, delillerin tamamen toplanmamış olması, asıl bilirkişi raporunun daha sonra düzenlenecek olması ve şüpheliler Mehmet Memduh C. , Şehzade Ş., Çağatay A., Sibel Ç., Dursun Ç., İsmet Ş., Kahraman E., Fatma D. ve İbrahim B'nin delilleri karartma ihtimalleri dikkate alınarak tutuklanmaları talep edildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Arif 3 hafta önce Şikayet Et
    Böyle yerlere merkezi yangın söndürme sprinkler sistemi zorunlu tutulmalı
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    bina altına garaj yada sığınağa diskotek ruhsatı verenler katil sizlersiniz
    Cevapla
  • Yusuf Özcan 3 hafta önce Şikayet Et
    Kimse belediyeyi sorumlu tutmuyor. Denetimsiz Rüşvet karşılığı ruhsat onaylayanlar en baş suçlular. Hani bir tane sorgulanan varmı yok? Belediye kurallara uyulmasını sağlasaydı bu yangın bu kadar büyür bu kadar insan can verir miydi?
    Cevapla
  • İYİ de KARDEŞİM 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu apartmanın YÖNETİCİSİ ve yönetim kurulu, denetim kurulu UYUMUŞ mu, bunlar yok mu?.
    Cevapla
  • üçkagıtçılar 3 hafta önce Şikayet Et
    ruhsat verenler denetlemeyenler suçlu degil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!