Turgut Altınok'tan 'Keçiören Belediyesi'nde T.C. ibaresi yok' iddialarına yanıt

Turgut Altınok, "Keçiören Belediyesi'nde, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresinin bulunmadığına" dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Altınok, Kasıtlı olarak oluşturulmuş kurgu yalan' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 09.04.2024 14:06 GÜNCELLEME 09.04.2024 14:33
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve Keçiören Belediyesi eski Başkanı Turgut Altınok, yaptığı yazılı açıklamada, Keçiören Belediye Başkanlığı görevine geldikleri 1994'ten itibaren, belediyenin yaptığı tüm tesis, işletme, park ve bahçelerdeki tabelalarda "T.C. Keçiören Belediyesi" ibaresi bulunduğunu belirtti.

İlçeyi, Atatürk Botanik Bahçesi, Atatürk Cumhuriyet Kulesi, Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi, Türk Dünyası Meydanı, Estergon Kalesi gibi "tarih ve kültüre iz bırakan" eserlerle donattıklarını kaydeden Altınok, bu tesislere Türk dünyasının, şehitlerin, gazilerin ve kahramanların isimlerini verdiklerini ifade etti.

Keçiören'i Türk dünyası ve Türk Tarihi'nin merkezi haline getirdiklerini belirten Altınok, şunları kaydetti:

"31 Mart seçimlerinden sonra görevi devralan yeni yönetimin, Keçiören Belediyesi'nde T.C. ibaresinin bulunmadığına dair asılsız iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. DEM ile el sıkışanlar, bütün ömrünü Türk dünyası ve Türk milliyetçiliğine hizmete adamış Turgut Altınok ile ilgili konuşurken aynada kendilerine baksınlar. Kasıtlı olarak oluşturulan bu kurgu yalanlara yönelik, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklama hasıl olmuştur."

Altınok ayrıca, Türk milletinin ve Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

KAYNAK: AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Necdet 3 hafta önce Şikayet Et
    1994ten beri size tahammül ediyoruz Biraz da siz tahammül edin.T C mutlaka olmalıdır.
    Cevapla
  • Uğur çetinkaya 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu TC yi çok seviyorsanız ittifak yaptığınız DEM partisinin Aldığı Diyarbakır,Van gibi illere yazın veya yazdirinda görelim ne kadar milliyetçisiyiz veya Atatürkçusunuz
    Cevapla
  • Oktay Doğaner 3 hafta önce Şikayet Et
    Adam seçim sonucuyla ilgili bişey demiş mi size tahammül edemiyorum demiş mi yalan söylüyorsunuz dediği konuyu değerlendir bunun içinde değerlendireceğin konuyu önce oku
    Cevapla
  • MisafirBalıkesirli 3 hafta önce Şikayet Et
    İBB de ve ABB de T.C. ibaresi olsa n'olur olmasa n'olur.Bütün PKK dağ kadrosu işe alınmış APO'ya özgürlük sloganları atıyorlar yazık.Keçiören Belediyesine atılan iftira "cambaza bak " misali..!
    Cevapla
  • Hiç 3 hafta önce Şikayet Et
    Pkk seviciler her yeriniz tc olsa ne olur
    Cevapla
  • Sonbahar 3 hafta önce Şikayet Et
    Önce,kol kola yürüdüklerinin T.C ile ilgili düşüncelerini alsınlar ! Terör örgütünün siyasi uzantıları,parti toplantılarında;ay yıldızlı bayrağımız yerine, PKK'nın paçavralarını ve ATATÜRK posteri yerine de, bebek katili caninin resmini astıklarına zaman zaman medyadan tanık oluyoruz. Buna rağmen,CHP'den tık çıkmadı.
    Cevapla
  • 21Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Ey PKK stepnesi CHP önce yanındakilere bak. Ondan sonra iktidarla uğraş!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor