Şehit Hikmet Aslan son yolcuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı

Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerin taciz ateşinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan'ın cenazesi, memleketi Niğde'de toprağa verildi. Şehidin 1 yaşındaki kızı babasının tabutu başına anne kucağında getirildi.

GİRİŞ 10.04.2024 14:21 GÜNCELLEME 10.04.2024 14:37
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerin taciz ateşinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan'ın (26) cenazesi, memleketi Niğde'de toprağa verildi. Kübra Aslan, kucağındaki 1 yaşındaki kızı Rüveyda ile birlikte şehit eşinin tabutuna sarılıp, "Bugün bizim bayramımız Rüveyda. Hikmet'im, Allah'ım seni benden çok seviyormuş" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Niğde merkeze bağlı Değirmenli beldesine getirildi.

Evinden helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi, törenin yapılacağı belde meydanına götürüldü.

Törene, şehidin ailesi, Niğde Valisi Cahit Çelik, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, AK Parti Milletvekili Cevahir Uzkurt, MHP Milletvekili Cumali İnce, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veli Doğan, Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gürol Okyar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'BUGÜN BİZİM BAYRAMIMIZ RÜVEYDA'

Annesi Gülbahar, babası İdris ve eşi Kübra Aslan, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp, çerçevedeki fotoğrafını öptü. Kübra Aslan, kucağındaki bebeği Rüveyda'yı da tabutun başına getirdi. Gözyaşı döküp eşinin fotoğrafını kızına gösteren Kübra Aslan, "Bak, baba burada. Baban sana bakıyor. Sen tanıyordun babanı, bütün fotoğraflarını gösteriyordun. Bugün bizim bayramımız Rüveyda. Ağlamayacağım. Hikmet'im, Allah'ım seni benden çok seviyormuş" dedi.

Şehidin annesi Gülbahar Aslan ise oğlunun fotoğrafını eliyle havaya kaldırıp "Bugün bayram bize. Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu. Şehidin acılı ailesini, askeri yetkililer teselli etti.

Şehit Hikmet Aslan'ın cenazesi, kılınan namazın ardından belde mezarlığında dualarla toprağa verildi.

KAYNAK: DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Haktan 2 hafta önce Şikayet Et
    Çarşaflı ve kapalı kadınlardan nefret edenler işte bakın bu ülke için kimler can verirken sizler hala nefretinizi kusun. O yavrucağa bunun hesabını ahirette umarım demle iş yapanlara oy verenler veremez inşaAllah. Allah mekanını cenneti ala eylesin yiğidim. Sen kendini kurtardın da bizim ahvalimizi düşünemiyorum.
    Cevapla
  • Adam 2 hafta önce Şikayet Et
    Maşallah Cenabı Hak sefaatlerine nail eylesin amin
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Rabbim merhametiyle muamele etsin peygamber efendimize komşu olsun aminn
    Cevapla
  • Hakan Yılmaz 2 hafta önce Şikayet Et
    Vatan sizin sayesinde ayakta. Daaa birde kıymetini bilen , ve hakeden bir halk olsaydı keşke. Korumaya çalışırken şehit oldukları bu vatanın yarısına yakını hain olmuş. Yazıklar olsun
    Cevapla
  • Bayburtlu 2 hafta önce Şikayet Et
    Cıyerımızı yalanların cıyerlerı yansın InsAllah su mubarek gun de
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...
Formula 1 için heyecanlandıran açıklama: 2026 itibarıyla...