İBB çalışanı provokatör Evren Barış Yavuz tutuklandı

Son dakika... Çeşitli sosyal medya platformlarında 'Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı' başlıklı yazı hakkındaki soruşturma çerçevesinde hakkında gözaltına alınan Evren Barış Yavuz terör örgütü propagandası yaptığı nedeniyle tutuklandı.

GİRİŞ 13.04.2024 16:50 GÜNCELLEME 13.04.2024 18:53
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

Polis tarafından “şüpheli” sıfatıyla gözaltı a alınan Yavuz’un, ‘terör örgütü propagandası’, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ile 'hakaret' suçlarından sabıka kaydı ortaya çıktı.

Sosyal medyada paylaşılan 'Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı' başlıklı yazıyla dikkat çeken ve CHP’nin İstanbul’daki seçim kampanyasında aktif rol alan Evren Barış Yavuz hakkında soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, sosyal medyada yer alan “Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı” başlıklı yazıyla ilgili başlatılan resen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, hakkında soruşturma açılan Yavuz’u bu sabah gözaltına aldı. ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'suç işlemeye tahrik' suçlarından gözaltına alınan Evren Barış Yavuz, ifadesi alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

EVREN BARIŞ YAVUZ TUTUKLANDI

Terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen Evren Barış Yavuz tutuklandı.

2021 yılında Beşiktaş Belediyesi'nde görev yapan, son yerel seçimlerde CHP’nin İstanbul’daki seçim kampanyasında aktif rol alan Evren Barış Yavuz’un, ‘terör örgütü propagandası’, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ile 'hakaret' suçlarından sabıka kaydı ortaya çıktı.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 130
  • Sinirli 2 hafta önce Şikayet Et
    İBB terör örgütünün şubesi oldu.
    Cevapla
  • efko 2 hafta önce Şikayet Et
    bir tutam nefes haram bu kefereye, memleketin ekmeğini yiyip çanağına pisleyen k.pekler meydanı bırakmayın bunlara, sonra bedeli ağır oluyor, gördük
    Cevapla
  • Vejdo 2 hafta önce Şikayet Et
    2 hafta sonra bırakırlar
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    İftiranın bir bedeli olmalı ve odenmeli
    Cevapla
  • Mardin'li 2 hafta önce Şikayet Et
    Şüpheli değil yahu terörist operasyonuyla ve terörist olarak yakalanmalı. Bu terörist çok büyük bir provokasyon peşinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...