Tanju Özcan bildiğimiz gibi!

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Abant İzzet Baysal Üniversite’nde okuyan Afrikalı yabancı öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapılacağını söyledi.

GİRİŞ 15.04.2024 23:24 GÜNCELLEME 16.04.2024 10:38
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ) Afrika’dan gelen öğrencilerin sayısında artış olduğunu ifade etti.

BAİBÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü olarak atanan Prof. Dr. İbrahim Kürtül’ün Karabük Üniversitesi’ndeki Afrika’dan gelen yabancı öğrenci sayısının artmasına sebep olduğunu iddia eden Özcan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ile öğrencilerin getirilmesini organize ettiğini ileri sürdüğü İbrahim Kürtül’ün görevden alınmasını istedi.

Bolu’da da Afrikalı öğrencilerin sayısının arttığını ifade eden Başkan Özcan, Afrikalı yabancı öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapılacağını açıkladı.

“AFRİKA’DAN GELEN ÖĞRENCİLERİN OTOBÜS BİLETLERİNE ASTRONOMİK BİR ZAM YAPACAĞIZ”

Bolu’daki yabancı öğrenci sayısının 3 yılda 15 katına çıktığını ifade eden Başkan Özcan, “Şu anda Bolu’da bizim tespitlerimize göre 102 ülkeden öğrenci var. Bu öğrencilerin kendi ülkelerinde hangi okul mezunu dahi olduğunu bilmiyoruz. Ajanslar türedi. Bu ajansa Somali’den başvuruyor. Ajans buna diyor ki ‘Şu üniversiteye senin kaydını yaptırırsak 18 bin liraya mâl olur’ diyor. Kendi komisyonu hariç. Üniversite bunlardan 3-5 kuruş para alıyor ama üniversiteye maliyeti çok daha fazla. Belediye olarak bizim yetkilerimiz sınırlı. Bu şekilde gelmiş olan öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız. Onun dışında neler yapabileceğimizi kendi aramızda tartışıyoruz. Bunlar öğrenci mi değil mi belli değil? Orada suça karışıp karışmadıkları belli değil, kim oldukları belli değil” dedi.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 119
  • Türkiye Yahudileri 1 hafta önce Şikayet Et
    Tebrikler başkanım vatan size minnettardır.
    Cevapla
  • İslam Sancağı 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye o yabancı öğrenciler sayesinde ilgili ülkelerde nüfuz sahibi oluyor cahil heykelkolikler, efendileriniz istiyor ki Türkiye Anadolu'ya hapsolmuş küçülmeye mahkum bir ülke olsun..
    Cevapla
  • Söğütlü 1 hafta önce Şikayet Et
    Tabii ki ittifak yaptığın dem PKK afrikalı öğrencilerden daha masum hiçbir suça karışmamış ırza namusa da dokunmamış haklısın sana oy verene ne demeli
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ALLAH C.C kötülere fırsat vermesin inşallah. Amin
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    bolu'da sadece buna benzeyen tek tip insancıklar yasiyor galiba.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar