Tokat'ta peş peşe depremler! Sivas, Yozgat ve çevre illerde de hissedildi

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 01.06'da meydana gelen 4,7 büyüklüğünde depremin ardından 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

GİRİŞ 18.04.2024 02:54 GÜNCELLEME 18.04.2024 18:58
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Son dakika deprem haberleri: Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Saat 01:06'da meydana gelen depremin derinliği 9.97 ölçüldü. Sarsıntı Sivas dahil çevre illerde de hissedildi.

TOKAT'TA PEŞ PEŞE DEPREMLER

Tokat'ta saat 01.06'da meydana gelen depremin ardından merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana geldi. Saat 02.35'te meydana gelen depremin derinliği 7.0 kilometre olarak ölçüldü.

Gece yarısı meydana gelen depremlere bir yenisi daha eklendi. AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı. Gelişmeleri takip ettiğini ve şu ana dek olumsuz bir durum olmadığını söyleyen Yerlikaya resmi X hesabından yaptığı paylaşımda,

"Tokat ili Sulusaray ilçesinde , büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. 

Gelişmeleri takip ediyoruz. 

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.

TOKAT VALİSİ HATİPOĞLU: OLUMSUZ BİR DURUM TESPİT EDİLMEDİ

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AA muhabirine, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hatipoğlu, "Şu ana kadar olumsuz bir durum tespit edilmedi. AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve diğer kurumlar sahada araştırmalarını sürdürüyorlar. Köy ve mezraları tek tek taramaya devam ediyoruz." dedi.

Hatipoğlu ikinci sarsıntının ardından yaptığı açıklamada da, "Ekiplerimiz şu ana kadar olumsuz bir durum tespit etmedi. İlgili kurumlarımız sahada çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun." dedi.

AFAD: SAHA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR

Deprem sonrası saha tarama çalışmalarının devam ettiğini belirten AFAD ise, "Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 01.06’da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır.

Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." açıklaması yaptı.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • 434343 1 hafta önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun hemserilerim Allah beterinden korusun
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Çorum merkez de hissetmedim. Geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Frtf 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah, diriyi ölüden çıkarır, ölüyü de diriden çıkarır. Ölümünden sonra yeryüzünü diriltir. Siz de (mezarlarınızdan) işte böyle çıkarılacaksınız. [Rum Sûresi.19]
    Cevapla
  • İstanbullu 1 hafta önce Şikayet Et
    İstanbul'da olası riskler çok açık binası depreme dayanıklı olmayanlar ile ilgili çevre ve şehircilik bakanlığı derhal buna bir çözüm üretmesini bekliyoruz... Milli güvenlik sorunumuz depremdir...
    Cevapla
  • ADIYAMANLI 1 hafta önce Şikayet Et
    Samsun'da çok ama çok az hissedildi. Belki Samsun'da tek hisseden ben ve benim gibi depreme duyarlı kişilerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi yarı finali yıldızlar geçidi: 1.2 milyar euroluk kadro
Devlet Bahçeli'den Mehmet Şimşek açıklaması: Her zaman arkasındayız