Konya'dan Gazze'ye 6 yardım tırı gönderildi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, "Özgürlük Filosu Yeniden Yola Çıkıyor" kampanyası kapsamında toplanan gıda ve ilk yardım malzemeleri yüklü 6 tır, Konya'dan Gazze'ye uğurlandı.

Konya'dan Gazze'ye 6 yardım tırı gönderildi
Konya'dan Gazze'ye 6 yardım tırı gönderildi
GİRİŞ 20.04.2024 17:24 GÜNCELLEME 20.04.2024 17:24

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Mevlana Kültür Merkezi önünde düzenlenen uğurlama töreninde, tırların Uluslararası Özgürlük filosuyla Gazze'ye gönderilmek üzere yola çıkacağını söyledi.

Yardımların Ribat İnsani Yardım Derneği ve Darü'l-İhya Derneği'nin destekleriyle temin edildiğini ifade eden Uysal, insani yardım malzemesinden oluşan 6 tırın, Gazze'de halkın sıkıntılarının bir nebze de olsa giderilmesi amacıyla gönderildiğini vurguladı.

Uysal, 7 Ekim'den bu taraf ayni ve nakdi yardımları Gazze'ye ulaştırmaya çalıştıklarını ifade ederek, kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

Tırlarda ilk yardım, gıda, battaniye ve temizlik malzemeleri bulunuyor.

Konuşmaların ardından tırlar, dualarla uğurlandı.

Uğurlama törenine, AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor