Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den

Bolu'da, Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle kentte gökyüzü kırmızıya büründü; araçlar önce toz, ardından da yağmurla çamurla kaplandı.

GİRİŞ 27.04.2024 22:31 GÜNCELLEME 28.04.2024 10:41
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Bolu’da son günlerde etkili olan Afrika üzerinden gelen toz taşınımı devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün önceki günlerde sarı kodlu uyarı verdiği kentte, toz bulutunun etkisi tekrar görüldü.

Toz taşınımı nedeniyle akşam saatlerinde kentte gökyüzü kırmızı renge büründü. Toz taşınımıyla birlikte yağmur başlamasıyla araçların üzeri ince çamurumsu bir tabakayla kaplandı.

YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Önümüzdeki hafta yurdun tamamında ise yağış görülecek. Yağışlar kuzey ve iç kesimlerde genellikle yağmur, yer yer sağanak, kalan kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Salı günü rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ile Ege'nin kuzeyinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli eseceği öngörülüyor.

Yeni haftada hava sıcaklıklar yağışlı sistemle birlikte bir miktar düşerek mevsim normalleri civarında seyredecek.

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Marsta yaşam bulundu
    Cevapla
  • Abdullah 1 hafta önce Şikayet Et
    Göçmen tozlar onca şehri aşıp Bolu'ya ulaşmış. Çok ibretlik.☺️
    Cevapla
  • Leylek 1 hafta önce Şikayet Et
    Bolulu tanju hadi çık tvye bu afrikalı toz buraya giremez de vergi alırım de ırkcılık yap, hadi ama. Darısı izmir ankara istanbula amin.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    HAARP çalışıyor
    Cevapla
  • Vatandas 1 hafta önce Şikayet Et
    Abd hava kuvvetleri uçakları veya yolcu uçakları tarafından atmosfere bırakılan kimyasallardan dolayı atmosferdeki yagmur olusturacak su buharının bu kimyasallar tarafından haap teknolojisiyle emdirilecek hava sıcaklığının 50 c yükseltilmesi icin yapılan bir çalışma kuraklık ve kıtlık yapmak icin abd savas gemilerinde haap teknolojisi mevcut gemilerde akdenizde zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ev hanımları, işsizler ve emekliler dikkat! Vergi muafiyeti geliyor
Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde: Bizi en zayıf noktasından vurdu