Trabzon'da taksi şoförünü silahla öldüren sanığa 20 yıl 6 ay hapis

Trabzon'un Sürmene ilçesinde taksi şoförü Hüseyin Aslan'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanığa 20 yıl 6 ay hapis verildi.

Trabzon'da taksi şoförünü silahla öldüren sanığa 20 yıl 6 ay hapis
Trabzon'da taksi şoförünü silahla öldüren sanığa 20 yıl 6 ay hapis
GİRİŞ 30.04.2024 21:52 GÜNCELLEME 01.05.2024 01:14
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Kol ile maktul Aslan'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti başkanı, sanığa, mütalaada "kasten adam öldürme" suçundan müebbet ve "yağma"dan 3 yıldan 7 yıla kadar hapsinin istendiğini hatırlatarak söz verdi.

"OLAY BİR ANLIK ÖFKEYLE OLUŞTU"

Sanık Kol, savunmasında, "Maktulün ailesinden özür diliyorum. Olay bir anlık öfkeyle oluştu. Maktule bana zarar verebileceği düşüncesiyle aracına ateş ettim, öldürme kastıyla ateş etmedim. Bu olayın bu aşamaya gelmesini istemezdim. Ailesine başsağlığı diliyorum." dedi.

Taraf avukatları ve cumhuriyet savcısının beyanlarının ardından mahkeme heyeti, sanığın hırsızlığa dair kesin delil olmadığından "yağma" suçundan beraatine karar verdi.

Sanığı "kasten adam öldürme" suçundan önce müebbet hapse çarptıran heyet, ardından bu cezayı tahrik nedeniyle 18 yıla düşürdü. Sanığa "ruhsatsız silah kullanmak"tan da 2,5 yıl hapis verildi.

Sürmene Jandarma Komutanlığı ekipleri, 30 Haziran 2023'te, hakkında kayıp ihbarı bulunan kişiyi ararken ilçeye bağlı Küçükdere Mahallesi'nden geçen dere kenarında ceset bulmuş, yapılan incelemede, silahla vurularak öldürülen kişinin Hüseyin Aslan (52) olduğu belirlenmişti.

Aslan'a ait 61 SY 053 plakalı araç, camları kırık halde aynı mahalledeki dere yolunda bulunmuş, olayla ilgili yakalanan Mustafa Kol çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    ülkemizde herkesde silah elhamdülillah. Nerden geliyor......? orada Adelet mülkün temelidir. yazıyor. amma verilen karar adaletsizce çünki suçsuz olarak öldürene idan verilir veya ömür boyu hadisedir bence.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    kısasta HAYAT vardır
    Cevapla
  • Dr.özcan 3 hafta önce Şikayet Et
    6 YIL yatar işte adalet
    Cevapla
  • Hamdi Baba 3 hafta önce Şikayet Et
    Suçsuz bir insanı öldürmenin cezası kısastır idamdır Şeriat gelirse hiç kimse öldürülmez çünkü kendi öldürüleceğini bildiği için
    Cevapla
  • Tornavida 3 hafta önce Şikayet Et
    Trabzonlular neden hep böyle
    Cevapla
  • Kral61 2 hafta önce Şikayet Et
    Saçma sapan konuşma
    Cevapla
  • Avni 2 hafta önce Şikayet Et
    Sizden öğrendiler çorbacı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Portakal yalana doymuyor! Milli yas algısı elinde patladı
Otomobil markaları peş peşe kampanyalarını duyurdu