Kavgada atılan taşla yaralanmıştı: 10 ay sonra şehit oldu

Erzurum'un Pasinler ilçesinde bir kavgaya müdahale ettiği sırada atılan taşla başından yaralanan ve 10 aydır hastanede tedavi gören Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar, yaşam mücadelesine yenik düşerek, şehit oldu.

Kavgada atılan taşla yaralanmıştı: 10 ay sonra şehit oldu
Kavgada atılan taşla yaralanmıştı: 10 ay sonra şehit oldu
GİRİŞ 02.05.2024 22:25 GÜNCELLEME 02.05.2024 22:25
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Olay 3 Temmuz 2023 yılında Pasinler ilçesinde meydana geldi.

Taşağıl mahallesinde iki aile arasında çıkan kavgaya müdahalede bulunan İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı merkez karakolda görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar, arbede sırasında başına isabet eden kaldırım taşı ile yaralandı.

Ağır yaralanan Yaşar, Pasinler Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sol gözü görmeyi yetisini kaybeden Yaşar'ın ayrıca elmacık kemiğinde ve burnunda kırık, kafatasında ise çatlaklar tespit edildi.

Beyninde su toplaması nedeniyle birçok kez ameliyat olan Yaşar, yaralandıktan 10 ay sonra 2 Mayıs sabahı tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Evli ve 3 çocuk babası olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar (45) için bugün İl Jandarma Komutanlığı'nda yoğun yağmur altında tören düzenlendi.

Törene protokol, asker, polis ve şehidin eşi Nebahat Yaşar ile çocukları Merve Yaşar (18), Metan Yaşar (14) ve Emline Nisa Yaşar (9) katıldı. Törende gözyaşlarını tutamayan şehidin ailesini Vali Mustafa Çiftçi teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi Müftü Rüstem Can'ın okuduğu duaların ardından memleketi Hatay'a gönderilmek üzere havalimanına götürüldü.

Jandarma Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar'ı attığı taşla yaraladığı suçlamasıyla yakalanıp tutuklanan zanlının, 7 ay sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

KAYNAK: DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 58
  • Misafir20 2 hafta önce Şikayet Et
    Şehidimizin bu olaydan sonra bir gözü kör olmuş kafatası kaç yerinden çatlamış beyni su toplamış ve şimdiye kadar hastanelerde 8-9 ameliyat geçirmiş iyileşmemiş ama davaya bakan hakim için bunlar fasa fiso herhaldeki bunu yapan caniyi şartlı salıvereli 5 ay olmuş adaletin yere batsın senin Dün bu askerimiz şehit oldu accık onuru varsa o hakim bu görevini bi daha yapmamak üzere bırakmalı.
    Cevapla
  • ümit 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu ülkede adalet düzenine kim el atacak merak ediyorum yazık
    Cevapla
  • Hatay'lı 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah Rahmet Eylesin Mekânı Cennet Olsun Bir an önce o taşı atanı tutuklayıp gereken ceza verilmeli Biran önce idam cezası gelmeli yoksa yapanın yanına kâr oluyor kıssasa kısas gerek
    Cevapla
  • FERYAT 2 hafta önce Şikayet Et
    En kısa kestirme yol! "Kısasa kısas" Aynı acıyı tadacak. Yok bunun başka çaresi yolu. Yoksa bu millet ıslah olmaz.
    Cevapla
  • Abdullah 2 hafta önce Şikayet Et
    Adalete bak be. Adli kontrol derhal kaldırılmalı. Caydırıcı cezalar olmalı. Masumlara yazık bu ülkede, sahipsiz kalmış masumlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 77 ilde dev operasyon: Silah kaçakçılarına ağır darbe!
İspanya'dan İsrail'e yeni adım! İsrail'e silah taşıyan gemiye ret