Marmaray’da güvenliğe saldıran şüpheli hakkında istenen ceza belli oldu

Kadıköy, Göztepe Marmaray İstasyonu'nda güvenlik görevlisine bıçakla saldıran zanlı ile ilgili istenen ceza belli oldu.

GİRİŞ 18.05.2024 15:25 GÜNCELLEME 18.05.2024 15:33
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Çetin Aktay ile Gülhan Karadereli'nin eski arkadaş oldukları ve 1 buçuk yıldır ayrı oldukları anlatıldı.

İddianamede 15 Mart günü Göztepe Marmaray tren istasyonunda bulunan Gülhan Karadereli'nin güvenlik masasında oturduğu esnada Çetin Aktay'ın maskeli şekilde geldiği ve Gülhan Karadereli'nin sırtından ve koltuk altından bıçakladığı, saldırıdan korunmak isteyen Karadereli'nin cenin pozisyonu aldığı esnada baş bölgesine isabet edecek şekilde birden çok kez bıçakla saldırıda bulunduğu kaydedildi.

GÜVENLİK VE VATANDAŞLAR DURDURDU

Göztepe Marmaray istasyonunda bulunan güvenlik görevlileri ve vatandaşlar tarafından engellenmesi nedeniyle şüphelinin öldürme eylemini gerçekleştiremediği değerlendirmesi yapıldı.

Adli Tıp Kurumundan alınan doktor raporuna göre Gülhan Karadereli'nin hayati tehlike geçirecek basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek ve vücuttaki kemik kırığının hayat fonksiyonlarına etkisi olduğu belirtildi.

Şüpheli Çetin Aktay'ın daha önce Gülhan Karadereli'yi tehdit etmesinden dolayı Anadolu 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılamasının devam ettiği, ayrıca şüphelinin Karadereli'ye yönelik uzun süredir devam eden takibi nedeniyle Beykoz Adliyesi ve Anadolu Adliyesi'nden tedbir kararları olduğu iddianamede yer aldı.

PLANLAYARAK ÖLDÜRME KASTI İLE HAREKET ETTİ

İddianamede, şüphelinin olay tarihinde Gülhan Karadereli'nin Göztepe Marmaray tren istasyonunda görevli olduğunu bilmesi, yüzünü maskeyle kapatması ve eylemin gerçekleştiriliş biçimi dikkate alınarak olayın önceden planlanarak ve öldürme kastıyla gerçekleştiği değerlendirildi.

Ayrıca şüphelinin yaptığı eylem itibari ile koruma kararını da ihlal ettiği kaydedildi.

23 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Çetin Aktay'ın 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla, 'ısrarlı takip' suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

NE OLMUŞTU?

Olay, 15 Mart'ta Kadıköy'de, Göztepe Marmaray İstasyonu'nda meydana geldi. 

36 yaşındaki temizlik görevlisi Çetin Akay, 2 senedir aynı bölgede çalıştığı istasyonun güvenlik görevlisi Gülhan Karadereli'ye bıçakla saldırdı.

Olay sonrasında hastaneye kaldırılan Gülhan Karadereli'ye 40 dikiş atıldı. Adliyeye sevk edilen şüpheli Çetin Aktay ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 14
  • nusret 2 ay önce Şikayet Et
    bu adam toplum için tehlikeli . asın gitsin . onun yaşaması insanlık için tehlikeli .imha edilmesi lazım . insanlık adına asın .ona insanlığın ihtiyacı yok .
    Cevapla
  • Reyhan kılıç 2 ay önce Şikayet Et
    Allah kimseye yaşatmasın korkunç bir olay kabus gibi ama ben bilime inanıyorum estetik cerrahi ve psikoloji bilimi bu bu kardeşimize yaşama sevincini yeniden verir
    Cevapla
  • Hanry 2 ay önce Şikayet Et
    Allah yardımcısı olsun zor bir durum yaşadığı olayın travması hem yüzündeki izler psikolojisini zarar vermiştir inşallah iyileşir bence yüzü iyileşir bu zamanki estetik ameliyatlarla ruhuda iyileşir psikoloji bilimide çok gelişti
    Cevapla
  • Yılmaz 2 ay önce Şikayet Et
    Yahu bu sapıkların bu ahlaksızların bu adilerin hak ettikleri cezayı alması için illa bu masumların ölmesi mi gerekiyor? Maalesef cezalar caydırıcı değil bu katil ruhlu yaratıklar birkaç yıl sonra tekrar çıkacak toplum içine girecek. Yazıklar olsun
    Cevapla
  • Nevo35 vo35 2 ay önce Şikayet Et
    Yazıyom Yazıyom siliyorum çünkü editör biliyorum yayinlamaz ..inşallah bu kadına yaptığının daha fazlasını İçeride kendisine yaparlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi
Paris'te görkemli açılış! Olimpiyat Oyunları tarihinde hem ilk hem rekor