Bakan Fidan'dan son dakika AB mesajı!

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB üyelik sürecine ilişkin "Son zamanlarda AB'de vize konularında ciddi sıkışma olmaya başlamıştı. Avrupalı meslektaşlarımızla bunu epeydir müzakere ediyoruz." dedi.

GİRİŞ 23.05.2024 15:33 GÜNCELLEME 23.05.2024 16:35
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanı Fidan, AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Varhelyi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

GÜMRÜK BİRLİĞİ'NİN GÜNCELLENMESİ

"AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Varhelyi ile Türkiye'nin aday ülke statüsünü ve genişleme ile ilgili konuları görüştük. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerek. Bu konuda prensipte anlaştık.

VİZE SERBESTİSİ 

Vize meselesinde iki aşamalı çalışıyoruz. Birincisi, AB-Türkiye arasında vize serbestliğine gidilmesi. Bu konuda eksik kalan hususların tamamlanması konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız vize serbestisinde AB ile müzakereyi tam anlamıyla başlatmak.

Biz her zaman için Türkiye-AB ilişkilerinin sürekli bir tuğla üste koyarak devam etmesini istiyoruz.

Son zamanlarda AB'de vize konularında ciddi sıkışma olmaya başlamıştı. Avrupalı meslektaşlarımızla bunu epeydir müzakere ediyoruz. Başta iş insanları ve öğrencilerimiz olmak üzere vize kolaylığının sağlanması için hem AB ülkeleriyle birebir konuşuyoruz hem de AB kurumlarıyla bu konuyu görüşüyoruz.

Onlar (AB) tercih kullanmıyor diye kendi merkez ülke olma stratejimizden ve tarihsel yolculuğumuzdan vazgeçmeyeceğiz."

TİCARET HACMİ 200 MİLYAR AVRO'YU GEÇTİ

Varhelyi'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Ekonomik ilişkilerin de ilerleme göstermesi gerekiyor AB ve Türkiye arasında. Bunun için iş insanlarının da daha kolay seyahat edebilmeleri gerekiyor, tabi öğrencilerin de.

AB-Türkiye arasında geçen yıl 200 milyar euro ticaret hacmine çıkmış. Türkiye AB'nin 5. en büyük ticaret ortağı. Bunu daha da geliştirmek gerekiyor. Türkiye'ye daha fazla yatırımı da ele aldık. AB-Türkiye Yatırım Platformu kuruldu. Sadece kamu değil özel yatırımlar da teşvik ediliyor bu platformda. Bu yıl çalışmayı tamamlamayı hedefliyoruz.

AB'den Türkiye açıklaması: 200 milyar avroyu geçtiAB'den Türkiye açıklaması: 200 milyar avroyu geçti

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 32
  • Osmanlı 3 hafta önce Şikayet Et
    Bizde vize uygulayalım. Nufüs cüzdanı ile ülkemize giriyorlar Avrupa Haçlıları.
    Cevapla
  • Kamil 3 hafta önce Şikayet Et
    AB Dış İlişkiler Temsilcisi Jozef Borel , Türkiye'den istedikleri taviz'in Kıbrıs adası olduğunu açıkladı . Mavi Vatan ve Kıbrıs'ta taviz olmayacağına göre , AB mevzusu bizim için bitmiştir .
    Cevapla
  • @Kamilcim 3 hafta önce Şikayet Et
    AB Bilrliği olunca Kıbrıs meselesi otomatik ortadan kalkacak AB güç bilrliği T.C. güç katacak! Alternatif ne? Çin komunist Birliği BRiCS mi hadi oradan! AB Bilrliğine girince AB standardına yakalanacak! AB teknoloji olarak asyadan ileri Çip makinası Hollandalı "ASML" üretiyor! Piyasadaki Çin propagadası ile gaza gelme! Çin ülkeleri BRiCS ile kontrolü geçirmek için her telden oynuyor!
    Cevapla
  • Kamil 3 hafta önce Şikayet Et
    İnternete , Bak bak bir sürü Avrupa manzarası görürsün , oralarda bir halt yok , Venedik Belediyesi , şehrin girişini paralı yapmış , Gondola binen , pizza yiyen bir ton Avro ödüyor .
    Cevapla
  • Kamil 3 hafta önce Şikayet Et
    Milletin Avrupa'da ne işi varmış , gezilecek bir tarafı yok . ASEAN ülkeleri ile Vize Serbestisi anlaşması yapalım , Türk Turistler , Malezya , Singapur , Filipinler , Tayland tatiline gitsinler . Mis gibi tropikal iklim ve müthiş doğal güzellikler , plajlar varken , Çamur rengi ırmakları akan , küflü duvarları ve Şato manzarası olan Avrupa şehirlerinde ne yapacaklar .
    Cevapla
  • Kamil 3 hafta önce Şikayet Et
    Eskilerde Kömür - Çelik Birliği olduğu vakit , Eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü zamanında sıkı diyalog yapılacaktı . Kaçan tren büyük oldu , Güçlenip zenginleştiler , € para birimleri kuvvetlendi , Türkiye'ye ihtiyaçları yok , Artık sıkı pazarlık yapıyorlar . Taviz yoksa , Üyelik yok diyorlar . Boşuna uğraşmayın , almazlar !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Düzenlemenin detayları ortaya çıktı! 5 bin TL'den 50 bin TL'ye çıkarılacak!
KKTC'den olası İsrail işgaline karşı flaş karar