Özgür Özel'e saldırıda yakın koruma fiyaskosu! Neden müdahale edemediler?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Sırrı Süreyya Önder için AKM'de düzenlenen tören çıkışında saldırıya uğradığı görüntülerde korumalarının tepki vermekteki yetersizliği dikkat çekti.

GİRİŞ 04.05.2025 14:14 GÜNCELLEME 04.05.2025 16:59
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

Toplumda tanınan önemli kişiler, siyasi liderler ve iş insanları için güvenlik açıkları ve muhtemel tehditler sürekli bir endişe kaynağı. Yakın koruma sınavının son kötü örneği CHP Lideri Özgür Özel oldu.

Özgür Özel, bugün Sırrı Süreyya Önder'in anma törenine katılmak üzere Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) gitti. Tören sonrasında çıkış yaptığı sırada Özel'e yönelik çirkin bir saldırı gerçekleşti.

Görüntülerde koruma çemberinin tamamlanmaması, saldırganın rahatlıkla CHP Liderine yaklaşıp tokat atması ve sonrasında korumalardaki panik beraberinde pek çok soru işareti oluşturdu.

YAKIN KORUMALARINI ÖZGÜR ÖZEL BİZZAT KENDİSİ SEÇİYOR

Özel'in yakın korumalarını özel güvenlikle beraber bizzat kendisi seçtiği bilgisi göz önüne alındığında çevre güvenliğinin tam olarak kontrol altına alınamaması, saldırganın cenazede protokol alanına kadar sızabilmesi acziyetin bir başka yönünü ortaya koyuyor.

KAMERALARA YANSIDI

Saldırı anında hangi adımların atılacağı, kimin hangi görevleri üstleneceği ve nasıl koordine edileceğinin belli olmadığı panik anları saniye saniye yansıdı.

BİR ANDA PANİKLEDİLER

Görüntüler sonrası birçok kişi benzer yorumda bulunarak; korumaların saldırı anında refleks gösteremediğini ve panikle hareket ettiğini söyledi.

"AYAKTA UYUYORLAR"

Özellikle sosyal medyada yapılan yorumlarda, "Korumalar resmen ayakta uyuyor! Saldırı oluyor, hala havaya bakıyorlar", "Böyle koruma mı olur? Sağ sola koşturmaktan başka yaptıkları bir şey yok" gibi ifadeler dikkat çekti.

SALDIRGANA VATANDAŞLAR MÜDAHALE ETTİ

Saldırı sonrası korumaların değil de vatandaşların provokatörü etkisiz hale getirmesi ayrıca bir tartışma konusu oldu.

Yakın korumada temel güvenlik unsurları;

  1. Fiziksel farkındalık ve anında müdahale yeteneği koruma operasyonlarının temelidir.
  2. Koruma ekibi, korunan kişi etrafında konsantrik güvenlik çemberleri oluşturur.
  3. İç çember, en tecrübeli ve donanımlı personelden oluşur ve korunan kişiye en yakın mesafede konumlanır.
  4. Dış çemberler, daha geniş güvenlik ağı sağlayarak derinlemesine savunma stratejisi oluşturur.
  5. Katmanlı savunma sistemi, herhangi bir saldırı girişiminde tehdidin etkisiz hale getirilmesini sağlar.
  6. Her güvenlik çemberi farklı güvenlik seviyelerini temsil eder ve belirli sorumluluklar taşır.

 

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 192
  • soner 1 ay önce Şikayet Et
    bunlar bantçı koruma demekki. Kamera bantlamada uzmanlar. Herkesin bir uzmanlık alanı var. saygı duymak lazım.
    Cevapla
  • vatandaş rıza 1 ay önce Şikayet Et
    %99.9 tiyatro ibanoğlu chp,yi bitirdi . şimdi ben bunlardan her türlü oyunu beklerim..
    Cevapla
  • anladım 1 ay önce Şikayet Et
    el insaf . tepki versede diyeceksini korumalar vahşice davrandı
    Cevapla
  • Akıncı 1 ay önce Şikayet Et
    Korumalar bana fener savunmasını hatırlattı
    Cevapla
  • Giresunlu ÖĞRETMEN 1 ay önce Şikayet Et
    Ne koruması etrafında kuru kalabalık yapmışlar dünyadan haberleri yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de grev nedeniyle çöp dağları oluştu! Vatandaşlar isyan etti
Erdoğan: Depremin açtığı yaraları sarma derdindeyiz