Son Dakika: Bakan Fidan Katar'da! Dikkat çeken Hürmüz mesajı

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "İsrail yayılmacılığı bölgemizde birinci derece istikrar, güvenlik sorunu olmaya devam ediyor." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 12.05.2026 13:17 GÜNCELLEME 12.05.2026 13:56

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Doha’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

"SÜREKLİ İSTİŞARE İÇİNDEYİZ"

Bakan Fidan açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Hürmüz Boğazı'nın kapalı olması; enerji güvenşiğine ve dünya ekonomisine,bölgedeki istikrara büyük bir baskı uygulamakta. Dünya hükümetleri, bu ekonomik baskıyı her türlü şekilde hissetmekte. Dünya kamuoyunun temel arzusu da bir an önce anlaşmaya varılması üzerine. Bizim bu süreçte taraf olduğumuz kısım, Seyrüsefer güvenliğinin bir an önce hayata geçmesi, savaşa geri dönülmemesi ve Hürmüz Boğazı'nın açılması üzerine.

İsrail'in Suriye ve Gazze'de takındığı yayılmacı tavır, bir çok insanın hayatına mal oldu. Gazze'deki ateşkes ihlalleri tavan yapmış durumda. Karşı karşıya kaldığımız bu olağan üstü durumluluk, bizi her türlü konuda daha fazla istişare etmeye itiyor. Bölgedeki ilişkilerimiz, bölge ülkelerine örnek teşkil ediyor.

KATAR DIŞİŞLERİ BAKANINDAN TÜRKİYE MESAJI

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ise şunları söyledi:

Katar ve Türkiye, savaşı sona erdirmek ve Hürmüz Boğazı'nı yeniden açmak için Pakistan'ın arabuluculuk çabalarını destekliyor. İsrail, Gazze Şeridi'nde ateşkesi ihlal etmeyi sürdürüyor ve insani yardımı bir silah olarak kullanıyor. 

İran bu (Hürmüz) boğazı, Körfez ülkelerine baskı veya şantaj yapmak için bir silah olarak kullanmamalıdır.

SORU-CEVAP

Bakan Fidan: Hürmüz Boğazı bir silah olarak kullanılmamalı. 

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 20 dakika önce Şikayet Et
    Suriye ordusu ile birlikte İsrail üzerine yürüyüp bitirin şu Yahudilerin işini de bütün dünya rahat bir nefes alsın.simarik çocuğa tokatı vurmazsan sapitir
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 34 dakika önce Şikayet Et
    ATASÖZÜ : "Akıllı köprü arayana kadar DELİ suyu geçer"
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran kozunu oynadı: ABD'ye nükleer tehdit! Devrim Muhafızlarından misilleme uyarısı
AB'nin beklenmedik kararı sonrası Netanyahu'dan ilk açıklama! Çılgına döndü